ODE ŠEMSO U HAJDUKE: Odmetnuti parlamentarci ucijenili Izetbegovića: ILI MI, ILI ZUKIĆ I SARAJLIĆ!

06.12.2016. u 10:58

INSIDER

Četvorica SDA-ovih „odmetnutih“ parlamentaraca Šemsudin Mehmedović, Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović ponovo uputili pismo predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću u kojem od njega ultimativno traže smjenu Asmina Sarajlića i Amira Zukića


FOTO: (public)

Četvorica SDA-ovih „odmetnutih“ parlamentaraca Šemsudin Mehmedović, Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović ponovo uputili pismo predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću u kojem od njega ultimativno traže smjenu Asima Sarajlića i Amira Zukića, saznaje The Bosnia Times iz dobro obaviještenih izvora.

Ultimatum ističe 21. decembra, kada će oni poduzeti odgovarajuće radnje, odnosno stavove glede njihovog odnosa prema SDA-u, a posebno prema Izetbegoviću.

Ovo pismo je nastalo kao rezultat procjene da Izetbegović sprema obračun sa „odmetnicima“ nakon primitivnog i brutalnog verbalnog napada na Šepića, te izrečene opomene pred isključenje iz stranke Sadiku Ahmetoviću zbog kritičkih ocjena loših izbornih rezultata u Srebrenici.

Oni koji su do sada imali mogućnost uvida u sadržaj pisma tvrde da je procjena Izetbegovićevih savjetnika da se iz pisma jasno vidi da su potpisnici već odlučili samostalno politički djelovati, a da su kao mete odabrali Zukića i Sarajlića, tandemu kojem je rejting u SDA-u rapidno pao a ipak se Izetbegović ne želi odreći njihovih „usluga“.

Navodno su već kontaktirali u RS-u lidera PDP-a Branislava Borenovića, te neke kolege iz SDS-a što ukazuje da imaju ambiciju osnivanja nove stranke na „državnoj razini“. No, prije toga žele zadati nekoliko političkih udaraca Izetbegoviću. Ukoliko ne budu smijenjeni po hitnom postupku, a ukaže im se prilika da prisustvuju nekom stranačkom zasjedanju pokušat će na dnevni red staviti pitanje ostavke predsjednika Izetbegovića.


(TBT)