FAKAT “MIRIŠE” NA PALE! Komšić: Nova politika Govedarice osim na Dodika "miriše" i na Karadžića

06.12.2016. u 07:15

POLITIKA

"S obzirom da postoje kontakti, kako ja znam gospodina Govedarice i Karadžića bojim se da nastupa totalna promjena politike Saveza za promjene ili bar SDS-a", kaže šef kluba DF u PSBiH Željko Komšić


  FOTO:Komšić  (Vijesti.ba)

Predsjednik DF-a Željko Komšić kaže da nema ništa sporno u inicijativi da se raspravlja o radu pravosuđa, pa čak ni o reformama u okviru ove oblasti. Dodaje, sve mu liči na priču predsjednika RS Milorada Dodika. Osim na Dodika, nova politika Vukote Govedarice, kaže Komšić "miriše" na Radovana Karadžića.

"S obzirom da postoje kontakti, kako ja znam gospodina Govedarice i Karadžića bojim se da nastupa totalna promjena politike Saveza za promjene ili bar SDS-a", kaže šef kluba DF u PSBiH Željko Komšić.

Komšić  još smatra da u ovom trenutku počinje takmičenje između Dodika i Govedarice ko je radikalniji. Istog je mišljenja i poslanik SDP u PS BiH Denis Bećirović.

"Iz Političkog ugla gledajući, očigledno je da novi predsjednik SDS-a ima želju da glumi Milorada Dodika tako da umjesto jednog Dodika izgleda da ćemo u RS dobiti dva Dodika", rekao je u razgovoru za TV1 SDP-ov poslanik u PSBiH Denis Bećirović.

Bećirović dodaje, da je SDP u svakom slučaju za raspravu o reformama, ali je protiv ucjena novim referendumima.

"Sa ustavno pravne tačke gledišta bilo kakvo organiziranje entitetskog referenduma o državnim pitanjima je apsolutno neustavno i neprihvatljivo", kaže Bećirović.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica juče je predložio posebnu sjednicu o radu pravosuđa u Parlamentu BiH. Kaže ukoliko se zahtjev SDS-a ne ispuni, ova stranka će pokrenuti inicijativu za Referendum o pravosuđu.


(TBT, Vijesti.ba)