SREDNJOŠKOLAC IZ BIH Jednim pitanjem zaludio Engleze i postao navijač kultnog kluba (VIDEO)

01.12.2016. u 14:16

TEMPO

Nevjerovatna priča dolazi iz Bosne i Hercegovine. Srednjoškolac Aldin Karabeg, iz Sanskog Mosta, nije se mogao odlučiti za koji će klub navijati, pa je poslao mail na adrese svih engleskih klubova u četiri nogometne lige


FOTO: (mirror.co.uk)

Pitanje je glasilo - "Zašto bih navijao za vas?".

Od 92 kluba odgovorilo mu je njih 10, nakon čega je Karabeg postao zvijezda engleskih medija. Prvi mu je odgovorio Manchester United...

"Vrlo smo ponosni na nasljeđe i povijest našeg kluba te želimo biti najbolji nogometni klub na terenu i izvan njega. Imamo navijače diljem svijeta i bili bismo oduševljeni kad bi odlučio navijati za ovaj veliki klub", poručio je klub s Old Trafforda. 

Uslijedile su poruke Evertona i Arsenala. Klub s Goodisona govorio je o svojoj povijesti, te kako su prvi imali grijani travnjak i kako prodaju ulaznice putem SMS-a. S druge strane, Topnici su ga pokušali uvjeriti pričom o navijaču kao mušteriji


FOTO: (mirror.co.uk)

Na red je stigao kratki odgovor Chelseaja...

"Chelsea je jedan od najboljih klubova na svijetu. Međutim, na Vama je da odlučite za koji ćete klub navijati. Više o Chelseaju možete saznati ako posjetite našu internetsku stranicu". Southampton mu je, uz linkove o dokumentarcima kluba, poželio sreću u potrazi, dok je Stoke poručio.

"Odlično je čuti da razmišljate o odabiru Stoke Cityja kao svog kluba u Premier ligi. Donijet ćete vrlo mudru odluku!".

Crystal Palace ga je pokušao uvjeriti preko svog PR-a, koji je rekao kako je i on krenuo navijati za taj klub kada je iz Škotske preselio u London. No, odgovorila su i tri kluba koja nisu u Premier ligi.

Cambridge United mu je poslao YouTube video o povijesti kluba, kratko je odgovorio i Barnet, a Ipswich Town je otišao korak dalje.

"Ako želite postati navijač Ipswich Towna, možete to napraviti klikom na http://www.itfc.co.uk. (upozorenje:  klikom na ovaj link očito postajete navijač Ipswicha, činite to na vlastitu odgovornost)".

Presudila poruka Muhameda Bešića

I dok je Karabeg razmišljao za koji klub s Otoka krenuti navijati, dogodio se odlučujući trenutak. Veznjak Evertona i reprezentativac BiH Muhamed Bešić obratio se Aldinu video porukom putem Twittera, u kojoj mu je objasnio zašto bi se trebao okrenuti spomenutom klubu.

I, Aldin je prelomio - Everton!

Međutim, to nije sve. Everton ga je ugostio prije dva mjeseca na domaćoj utakmici, čiji je moto "Ništa osim najboljeg nije dovoljno dobro". Karabeg je otišao na Goodison, upoznao se sa svima u klubu, gledao sada već svoju momčad za koju navija i time potpisao čudesnu priču, koja je pokazala da nekad ni puno slavniji i bogatiji klubovi ne mogu protiv obiteljske atmosfere koja vlada u klubovima poput Evertona.

(TBT, index.hr)