DODIKOVA DOSLJEDNOST: Šta je predsjednik RS govorio pred izbore 2012, a šta pred naredne?

02.12.2016. u 11:26

POLITIKA

"Podržavam Borisa Tadića iako mnogima iz Srbije nije drago zbog toga" i "Nikolić je kao predsjednik Srbije zaslužio da nastavi"


FOTO: Dodik (Nedeljnik)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nastavlja s praksom da na izborima u Srbiji podržava opciju koja je na vlasti. Na parlamentarnim izborima 2007. podržavao je tadašnjeg premijera Vojislava Koštunicu, na predsjedničkim 2012. Borisa Tadića, a sada, logično, Tomislava Nikolića. To ponekad zna da izazove konfuziju, tako da je svojevremeno na mitingu demokrata poručio: "Nadam se da će pobijediti Demokratska stranka Srbije. Odnosno, samo Demokratska stranka."

Milorad Dodik pred izbore 2012.

Tadić je najjača politička ličnost

"Podržavam Borisa Tadića iako mnogima iz Srbije nije drago zbog toga. Njihov problem sa mnom je što ja nikad ne kalkulišem. Ja ne smatram politiku kao kalkulaciju, nego kao borbu. Podrška Tadiću je dio moje borbe. Tadić je najjača politička ličnost u Srbiji."

Milorad Dodik pred izbore 2017.

Nikolić zaslužuje još jedan mandat

"Tomislav Nikolić je kao predsjednik Srbije zaslužio da nastavi i dalje da obavlja taj posao. Nemam želje da se uplićem u unutrašnja pitanja Srbije, ali smatram da je Nikolić dobro radio posao na mjestu predsjednika Srbije i često je, u delikatnim trenucima za RS, veoma jasno iznosio stav o svim važnim pitanjima, što je izuzetno značajno."


(TBT, nedeljnik.rs)