PRIJETE MUSLIMANIMA U TRUMPOVO IME! Došao je dan za naplatu - VI STE ZLO, OBOŽAVATE ĐAVOLA!

30.11.2016. u 03:13

ISLAMOFOBIJA

Četiri džamije u Americi - tri u Kaliforniji i jedna u Džordžiji - dobile su pisma u kojima se prijeti da će novoizabrani predsjednik SAD Donald Trump muslimanima učiniti isto što i Hitler Jevrejima, saopćio je u ponedjeljak Savjet za američko-islamske odnose (CAIR)


FOTO: Trump (Reuters)

Četiri džamije u Americi - tri u Kaliforniji i jedna u Džordžiji - dobile su pisma u kojima se prijeti da će novoizabrani predsjednik SAD Donald Trump muslimanima učiniti isto što i Hitler Jevrejima, saopćio je u ponedjeljak Savjet za američko-islamske odnose (CAIR).

U pismima ispisanim rukom o muslimanima se govori kao "djeci Satane", a za Trumpa se kaže da je "novi šerif u gradu" koji će "očistiti Ameriku i učiniti da ona ponovo sija" tako što će iskorijeniti muslimansku populaciju, prenosi "Washington Post".

"Vi muslimani ste odvratni i prljavi ljudi. ... Vi ste zlo. Vi obožavate đavola. Ali, dan za vašu naplatu je stigao", navodi se u pismima uz "savjet" da im je bolje da spakuju kofere i da se gube odatle.

Pismo se završava riječima: "Živ bio predsjednik Trump" i "Bože, blagoslovi Ameriku".

Dok iz policije poručuju da se radi o vjerskom zastrašivanju, izvršni direktor CAIR Edward Ahmed Mitchell kaže da se "muslimani plaše Boga, a ne anonimnih prijetnji punih mržnje".

"Ko god da je poslao ta pisma treba da zna da su ona samo ojačala našu riješenost da se molimo, branimo svoja prava i gradimo mostove sa susjedima", rekao je on.

Portparol CAIR Ibrahim Huper izjavio je za "Washington Post" da zbog ove antimuslimanske retorike treba kriviti predsjedničku kampanju.


(TBT)