ON JE BUDUĆI PREDSJEDNIK SRBIJE?! Ljajić: Zukorlić se ponaša huliganski, dozvoljeno mu je da radi šta hoće

14.11.2016. u 07:47

REGIONAL

Potpredsjednik Vlade Srbije i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da i dalje ostaje pri odluci da se kandidira za predsjednika Srbije


FOTO: Ljajić (Agencije)

"Pri ovoj pameti - da", odgovorio je Ljajić na pitanje da li ostaje pri odluci da se kandiduje.

On je za sutrašnje izdanje "Politike" rekao da se stranka priprema za to, ali da ipak postoje dva preduslova.

"Najprije nama je kao stranci vladajuće koalicije neophodno da čujemo stavove koalicionih partnera, prije svega SNS-a, da vidimo da li ćemo imati jednog kandidata ili će stranke moći same da učestvuju", naveo je Ljajić.

Kako je dodao, druga stvar koja se pojavljuje kao prepreka jeste cirkus koji se pravi od tih izbora, jer "svako kome padne na pamet, ko je ustao na lijevu nogu, razmišlja da se kandiduje".

"Sebe smatram ozbiljnim čovjekom da bih učestvovao u nekom cirkusu sa nekim 'šećerovskim', 'jogi letačima' koji koriste ovu priliku da im se ime pojavi u novinama i da plakat visi na nekoj banderi", ističe Ljajić.

Povodom održavanja Sveopšteg sabora islamske zajednice u Novom Pazaru, Ljajić je rekao da to nije nikakav sabor već "predstava za publiku u Beogradu po principu ja ću vam praviti probleme ukoliko ne riješite moje lične zahtjeve".Na pitanje da li ti zahtjevi imaju veze sa internacionalnim univerzitetom poslanika i predsjednika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamera Zukorlića, Ljajić je rekao da ne toliko koliko imaju sa bespravnom gradnjom zgrade univerziteta.

On je kazao da je Zukorliću dozvoljeno da radi šta god hoće i da se nadležne institucije prave gluhe i slijepe i naveo da Zukorlić jači čak i od Vrhovnog suda koji je presudio da ta zgrada treba da se vrati ljudima koji su je kupili u privatizaciji.

Ljajić je Zukorlića nazvao navijačem huliganom, optuživši ga da ima takav način rada i recepte.


(TBT)