SRPSKA SKUPŠTINA KAO ZVJERINJAK Čanak: Vi ste čopor krvoločnih primata, ŠLJAM I POLUSVIJET!

12.11.2016. u 10:56

REGIONAL

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanak izvrijeđao je danas predsjednika SRS Vojislava Šešelja, a poslanike radikala je nazvao "čoporom krvoločnih zapuštenih primata"!


FOTO: Čanak (Public)

Čanak je naveo da je sasvim  jasno da je jučerašnjim bestidnim maltretiranjem i vrijeđanjem Michaela Devenporta, žrtvujući ugled države i njenog parlamenta, Vojislav Šešelj počeo svoju predsjedničku kampanju. 

- Upravo to su Šešelj i njegovi zlikovci - čopor krvoločnih zapuštenih primata, koji urlaju na jednog čovjeka i u parlamentu vrijeđaju gosta iz strane zemlje.  Tragovi su im još krvavi od sveg zla koje su nanijeli mračnih devedesetih, a hoće da nas ponovo posvađaju sa svim preostalim civiliziranim svijetom - izjavio je Čanak i dodao:

- Šljam i polusvijet izašao iz tame da ponovo povede zemlju u ludilo, sramotu, beznađe i ratove. Da na svim stratištima i zgarištima pravi nova stratišta i zgarišta. A za to što su danas u parlamentu snose odgovornost i svi oni koji su odbili zahtjev Lige socijaldemokrata Vojvodine  2000. godine da se zabrani rad SRS i još nekolicini stranaka, te godinama svjesno sprečavali sprovođenje Zakona o lustraciji sve dok on nije zastario.  Također, jednaku, ako ne i veću odgovornost ima i Haški tribunal koji jedanaest godina nije bio u stanju da osudi Šešelja i da ga stavi iza rešetaka, gdje mu je mjesto.


(TBT)