POSTIZBORNE REAKCIJE Slavna holivudska glumica "seli se u Sarajevo" zbog Trumpove pobjede

11.11.2016. u 02:26

LIFESTYLE

Predsjednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama su završeni i cijeli svijet je iznenađen pobjedom Donalda Trumpa. Iako novom predsjedniku stižu čestitke sa svih strana, mnogo je onih koji su ogorčeni pobjedom Trumpa na izborima


FOTO: (radiosarajevo)

Veoma je zanimljivo cijeli dan pratiti društvene mreže, na kojima vlada prava bura komentara za i protiv Donalda Trumpa, a čak su se pojavile i neke neformalne grupe koje žele otcjepljenje pojedinih država iz sastava SAD-a zbog njegove pobjede na izborima.

Interesantan je bio podatak da je sinoć konstantno padala stranica kanadske imigracione službe, a kako su navodili pojedini mediji razlog je bila upravo Trumpova pobjeda koja je "primorala" državljane SAD-a da traže državljanstvo u drugim zemljama.

Brojne poznate ličnosti najavile su da će, zbog Trumpove pobjede, otići iz SAD-a, te se među njima našla i slavna holivudska glumica Meryl Streep, koja je već odavno najavila da u slučaju Trumpove pobjede odlazi iz svoje države i seli se u Sarajevo. Takve informacije potvrdio je Danis Tanović još u februaru prilikom razgovora s medijima po povratku s prestižnog 66. Berlinalea, na kojem je osvojio nagradu Srebreni medvjed za film Smrt u Sarajevu.

Tanović je tada kazao kako je Meryl Streep oduševljena njegovim filmom i kako je dobio sjajne kritike od nje, a zatim izrekao jednu rečenicu koja je danas u potpunosti aktualizirana.

"Čovjek samo čita loše vijesti, a treba insistirati na onim dobrim. Ima lijepih stvari. Clive Owen je rekao da će doći u Sarajevo, a Meryl da će pobjeći ovdje ako pobijedi Trump", izjavio je za medije tom prilikom Danis Tanović.


(TBT, Radiosarajevo.ba)