SVJETSKI EKSKLUZIV Nacional: Kaptol prevario papu, Stepinac nije ubijen!

09.11.2016. u 03:59

RELIGIJA

U maj 1959. Papa Ivan XXIII. prima u audijenciju Stepinčeva liječnika i prijatelja dr. Riessnera koji pojašnjava od čega boluje, kako se liječi i kada će preminuti zagrebački nadbiskup


FOTO: Stepinac (Wikipedia)

U junu 1959. Papa Ivan XXIII. prima u audijenciju Stepinčeva liječnika i prijatelja dr. Riessnera koji pojašnjava od čega boluje, kako se liječi i kada će preminuti zagrebački nadbiskup.

Alojzije Stepinac u zatvoru u Lepoglavi nije trovan, nije zračen smrtonosnim zrakama i – osim oduzimanjem slobode – nije zlostavljan nikakvim tajnim sredstvom komunističkog režima. Drugim riječima: Juraj Batelja i cijela bulumenta katoličkih propagandista koji tvrde da je “Stepinac ubijen”, teško obmanjuju najprije hrvatske katolike, a zatim cijeli svijet. Nacional u tekstu s ovim ekskluzivnim otkrićem koje se izravno tiče rada Vatikanske komisije za dijalog katolika i pravoslavaca u vezi možebitne kanonizacije Stepinca, pokazuje da su tvrdnje o njegovu trovanju i zračenju potpuno proizvoljne i nikako, nikada i ničim dokazane te donosi čvrste argumente u korist zaključka da je on umro od bolesti od koje može oboljeti svaka osoba.


(TBT, Nacional)