UZALUD GRAĐANI NEGODUJU: Arapi grade do sada neviđeno naselje u Sarajevu

25.10.2016. u 12:54

BUSINESS

Green Valley International Real Estate iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, najavio je izgradnju novog stambenog kompleksa u Sarajevu pod nazivom Salam City


FOTO:  Ilustracija (Thinkstock)

Green Valley International Real Estate iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, najavio je izgradnju novog stambenog kompleksa u Sarajevu pod nazivom Salam City.

Planirano je da se naselje izgradi na 134.000 kvadratnih metara na području Sarajeva, tačnije na vrhu brda Donja Vogošća, a opisano je kao jedno od najživopisnijih mjesta u regionu, prenosi portal Indikator.

Njegova izgradnja trebalo bi da košta blizu 44 miliona dolara, a kompleks će sadržati 300 luksuznih vila različitih veličina kako bi mogli da odgovore svim zahtjevima kupaca, navodi investitor.

"BiH nudi mnogo za investiranje i povećanje našeg portfolija. Salam City predstavlja odličan potencijal za one koji traže perfektnu turističku destinaciju za investicije", rekao je Ali Saed Al Salami, generalni direktor kompanije Green Valley.

Projekat uključuje izgradnju hotela sa četiri zvjezdice, ugostiteljske i objekte za rekreaciju, kao što je otvoreni bazen, teren za košarku i tenis, restorane, kafiće, supermarket, džamiju. Kako je navedeno, novo naselje je 17 kilometara od sarajevskog aerodroma i 15 kilometara od centra grada, a Salam City je samo dio velikog projekta Green Valleyja, navodi se u tekstu.


(TBT)