SRBI ĆE CRNU GORU ZAVITI U CRNO?! Vujanović: Da nismo uhapsili teroriste, došlo bi najcrnje vrijeme za CG

22.10.2016. u 03:37

REGIONAL

„Članovi terorističke grupe, koji su uhapšeni uoči izbora, željeli su pretvoriti Crnu Goru u anarhično i haotično društvo i da ih nismo spriječili bilo bi to najcrnje vrijeme za Crnu Goru u posljednjih 70 godina“, izjavio je danas crnogorski predsjednik Filip Vujanović


FOTO: Vujanović ( RTCG)

Očigledno je da se, uz pomoć te grupe, Crna Gora željela pretvoriti u jedno anarhično i haotično društvo, koje će uz brojne žrtve biti označeno kao prostor na mapi Evrope koji je haotičan, anarhičan i nestabilan i koji kao takav treba da bude tretiran od evropske zajednice, rekao je Vujanović u izjavi za crnogorski Javni servis. Dodao je da je saglasan sa ocjenom glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da bi, da se napad desio, naša zemlja bila zavijena u crno.

Želim da iskažem puno poštovanje specijalnom tužiocu koji je pokazao punu posvećenost svom poslu, potrebi da Crna Gora bude stabilna i da se životi svih njenih građana poštuju, rekao je Vujanović.

On je kazao da je sve vrijeme znao za tu akciju i istakao da nije samo bog pomogao Crnoj Gori, kako je to rekao tužilac, "mada je i on sigurno imao dosta udjela", već i oni koji su smatrali da treba pomoći Crnoj Gori, kako se ne bi pretvorila u haotično stanje.

Upućen sam i upoznat sa značajnim dijelom činjenica i imao sam puna saznanja o svemu i smatrao sam da sve to treba da saopšti državni tužilac, što je on i uradio na vrlo jasan, detaljan i uvjerljiv način, ocijenio je Vujanović. On je rekao da očekuje da će pravosudni organi osigurati fer suđenje svima koji su osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije i za terorizam u pokušaju.

Siguran je da će pravosudni organi dati ovom predmetu puni prioritet i da će se on ažurno tretirati u daljem postupku.

Uvjeren sam da će se dati najšira mogućnost i sva prava odbrani i da ćemo u fer suđenju doći do utvrđenja činjenica za koje je specijalni tužilac rekao da su potkrijepljene jasnim dokazima, kazao je Vujanović.


(TBT)