AKO BI IZDAO MILA! Medojević: Predsjedniku Bošnjačke stranke Rafetu Husoviću bilo bi ponuđeno mjesto premijera

20.10.2016. u 03:44

REGIONAL

Predsjedništvo Demokratskog fronta ponudilo je strankama manjina i ostatku opozicije formiranje manjinske vlade u kojoj ne bi bilo predstavnika Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta, rekao je za Pobjedu predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević


FOTO: Husović (Agencije)

Mi bismo tu vladu podržavali svojim glasovima u parlamentu, ali ne bismo bili njen dio. Ta vlada bi imala zadatak da pripremi nove fer i demokratske izbore, kazao je Medojević.

Prema saznanjima Pobjede, ponuda DF je rezultat tijesne koordinacije i saglasnosti sa ostatkom opozicije i predviđa plan po kojem bi predsjedniku Bošnjačke stranke Rafetu Husoviću bilo ponuđeno mjesto premijera.

Medojević je dodao da je ovim stavom Predsjedništva DF potvrđena principijelna politika i da je najvažnija nacionalna stvar da DPS pređe u opoziciju, imajući u vidu dešavanja 16. oktobra koja su pratila zloupotrebe i „izazivanje državnog udara“.

I dalje smo na poziciji da ne priznajemo rezultate jer su izbori bili neregularni, ali zbog interesa Crne Gore, koji su važniji od partijskih, spremni smo da podržimo manjinsku vladu u kojoj ne bi bilo DPS, ali ni Fronta. To je naša ponuda kao najjače opozicione grupacije, precizirao je Medojević.


(TBT)