KRUNI SE POZLATA 'KRALJICE BALKANA' ?! Bakirov imbecilni savjetnik spinovao i izmanipulirao 'Majke Srebrenice'?!

19.10.2016. u 03:08

REGIONAL

Događaji koji se ovih dana dešavaju u Bruxellesu, a vezani su za BiH, poput „jeftine“ Rezolucije o „osudi referenduma“, dali su za pravo sumnjičavim Bošnjacima da predsjednica Grabar-Kitarović nije baš onakva kakvom se predstavljala


FOTO: Grabar-Kitarović, Izetbegović, Suljović (Faktor.ba)

Nakon što je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Bruxellesu gdje se sastala s predsjednikom Evropske komisije Jean-Claudeom Junckerom kada je „izrazila zabrinutost“  zbog, kako je kazala, posljednjih zbivanja i trendova koji se vide u našoj državi, Bošnjaci su se žacnuli: “Zar i ti „Kraljice Balkana“.  Ona je navodno predsjednika Junckera i Komisiju zamolila da se više usredotoče na Bosnu i Hercegovinu. Pomoć je, mišljenja je ona, potrebna ne samo u procesu reformi i na putu prema članstvu u EU, već i u uređenju države na način koji će osigurati ravnopravnost sva tri naroda na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine za što je Hrvatska posebno zainteresirana zbog položaja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Kazala je još kako drži "da će u tom smislu pokrenuti i razgovore i inicijativu sa SAD-om".

Naknadan slijed događaja koji su se dešavali u Bruxellesu, a vezani su za BiH, poput „jeftine“ Rezolucije o „osudi referenduma“, dali su za pravo sumnjičavim Bošnjacima da predsjednica Grabar-Kitarović nije baš onakva kakvom se predstavljala.

Prije samo godinu dana Bošnjaci su Kolindu „u zvijezde zakivali“. Treba se prisjetiti  kako joj je kao hrvatskoj predsjednici  u Potočarima iskazala dobrodošlicu  predsjednica udruženja „majke Srebrenice Hatidža Mehmedović: "Dobrodošla kraljice Balkana i nado Bosne i Hercegovine", kazala je.

Poslije toga Kolinda Grabar-Kitarović postala je dobitnik međunarodne nagrade "Isa-beg Ishaković"  koju joj je dodijelio Amel Suljović, savjetnik Bakira Izetbegovića za nevladine organizacije. Nije ovo bilo prvi niti jedini put da su “Majke Srebrenice” neukusno izmanipulirane. Ali ovdje se bar može otkriti krivac koji je spinovao je i savjetovao hude majke da tako oslove Kolindu. Krivac je, naravno, spomenuti savjetnik za nevladine organizacije u Predsjedništvu BiH! Kako se Suljović uspio nametnuti Izetbegoviću da ga ovaj kooptira i imenuje za savjetnika, nije teško odgonetnuti. jer ni drugi članovi njegovog kabineta nemaju ništa bolje reference niti imidž. Ali to ne umanjuje problem ako se sagledava sa aspekta odgovornosti obavljanja državni(čki)h poslova, zar ne!


(TBT)