BOJTE SE ALLAHA! Muslimani BIJESNI na poznatu kompaniju zbog prodaje SEKSI BURKI!

07.10.2016. u 09:43

LIFESTYLE

Online prodavnica "Amazon" bila je primorana povuči iz ponude provokativnu kratku haljinu, koja se prodavala uz veo i na tom siteu reklamirana uz naziv "seksi burka: islamski kostim za žene", nakon što je veliki broj korisnika ovakav potez ocijenio kao "rasistički" i "odvratan"


FOTO: (Twitter)

Online prodavnica "Amazon" bila je primorana da povuče iz ponude provokativnu kratku haljinu, koja se prodavala uz veo i na tom siteu reklamirana uz naziv "seksi burka: islamski kostim za žene", nakon što je veliki broj korisnika ovakav potez ocijenio kao "rasistički" i "odvratan".

Haljina je ponuđena u asortimanu kostima za predstojeći američki praznik Noć vještica, a prodavala se za 23 dolara po komadu. Mini haljina je shvaćena kao ismijavanje muslimanske vjere, jer pokriva samo glavu, dok je ostatak tijela skoro pa potpuno otkriven, piše "Russia Today".

"Kako vas nije sramota? Vrijeđate religiju. Čuvajte se Alahove kazne", glasio je jedan od komentara. Drugi korisnik je "Amazon" nazvao "besramnom rasističkom kompanijom".

Ovo nije prvi put da kostim za Noć vještica izazove međunarodni skandal. Prošle godine američki lanac "Wallmart" prodavao je dječije uniforme izraelske vojske, kao i gubeni "arapski nos" (šta god to značilo).


(TBT)