BARCINO ČUDO OD DJETETA Kabashi: Ponosan sam što imam priliku igrati za Kosovo

06.10.2016. u 01:54

TEMPO

Čudo od djeteta, Labinot Kabashi, rodio se 2000. godine na Kosovu, ali pobjegao je s roditeljima samo dvije godine kasnije u Španiju zbog srpske agresije


FOTO: Kabashi (Screenshot: Barca TV)

Čudo od djeteta, Labinot Kabashi, rodio se 2000. godine na Kosovu, ali pobjegao je s roditeljima samo dvije godine kasnije u Španiju zbog srpske agresije. Danas je talentirani kosovski nogometaš član Barcelonine La Masije, a izbornik Albert Bunjaki uvrstio ga je na popis igrača za utakmicu protiv Hrvatske .

Nakon Fifinog priznanja kosovski skauti krenuli su na sve strane svijeta u potrazi za talentiranim igračima koji imaju pravo nastupa i uspjeli pronaći mladog Kabashija u slavnoj Barceloninoj nogometnoj školi. Izbornik Albert Bunjaki bio je oduševljen i odlučio ga pozvati u seniorsku reprezentaciju. Utakmica protiv Hrvatske neće mu biti prva, naime u junu je postao najmlađi kosovski igrač u kratkoj nogometnoj povijesti debitiravši protiv Farskih Otoka.

"Isprva sam pomislio da se šale sa mnom," prisjetio se Kabashi svog prvog poziva: "No oduševio sam se uvidjevši da su ozbiljni. Ponosan sam što imam priliku igrati za Kosovo."

Trenutno igra za Barcelonin omladinski tim, a Katalonci su ga pronašli u niželigašu Manresi. Kabashi je najprije odbijen u CE-u, ali uspio je u gradskom rivalu Gimnasticu gdje su ga pronašli skauti katalonskog diva, te preselili u La Masiju 2010.

Stručnjaci iz slavne Barcine nogometne škole uspoređuju ga s Andresom Iniestom, stoga njegov poziv za Kosovo ne čudi. Protiv Hrvatske bi trebao dobiti nekoliko minuta u četvrtak, no zaigra li, neće ubuduće imati pravo nastupa za Španiju ili Finsku, odakle mu je majka.


(TBT)