SAM ALLARDYCE PRED OTKAZOM Nudio savjete kako 'izigrati”'pravila o transferima

27.09.2016. u 12:56

TEMPO

Engleski nogometni savez (FA) istražuje optužbe protiv engleskog selektora Sama Allardycea da je umiješan u prijevare vezane za transfere igrača


FOTO: (public)

Prema tim optužbama, Allardyce je koristio svoju ulogu i nudio savjete kako “izigrati” pravila o transferima igrača te je tako zaradio 400,000 funti.

“Telegraph” ima snimku iz avgusta prošle godine na kojoj se vidi Allardyce kako pregovara s menadžerima oko izbjegavanja vlasništva treće strane koje je FA zabranio još 2008. godine.

Na sastanku s poslovnim ljudima iz Far East tvrtke, koji su zapravo bili novinari na tajnom zadatku, Allardyce, koji je preuzeo vođenje engleske reprezentacije u junu, kaže da “nije problem zaobići pravila” i da on poznaje “agente koji to rade stalno”.

“Telegraph” tvrdi da je taj dogovor novom engleskom selektoru donio 400,000 funti.

Vlasništvo treće strane, u kojem ulagačke tvrtke uzimaju udio u ekonomskim pravima igrača, bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini je opisao kao jednu vrstu robovlasničkog odnosa. FIFA je vlasništvo treće strane zabranila u svibnju prošle godine.

Engleski selektor tek treba odgovoriti na optužbe, a sastanak s vodećim ljudima FA čeka ga danas. Prije engleske reprezentacije ovaj 61-godišnji trener je vodio Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham and Sunderland.


(TBT, Telegraph)