NEKO KO BAR MALO PODSJEĆA NA ĐINĐIĆA! Šutanovac novi predsjednik Demokratske stranke

25.09.2016. u 15:00

REGIONAL

Dragan Šutanovac poslije više od polovine prebrojanih glasova vodi sa oko 60 odsto osvojenih glasova, i teoretski ne može da "padne" ispod 50 odsto. Na taj način je ostvario ubjedljivu pobjedu nad Bojanom Pajtićem, Zoranom Lutovcem i Srboljubom Antićem


FOTO: Šutanovac (Nedeljnik)

Dragan Šutanovac ubjedljivo vodi na predsjedničkim izborima u Demokratskoj stranci, saznaje Nedeljnik. Poslije oko polovine prebrojanih glasova ima 57 odsto glasova, i male su šanse da do kraja brojanja padne ispod granice "50 plus 1", kažu izvori Nedeljnika.

Vrlo brzo se među demokratama proširila vijest da Dragan Šutanovac pobjeđuje, a to uvjerenje su učvrstile informacije da je njegova prednost rasla kako su pristizali rezultati, pa se tvrdi da je na 80 odsto prebrojanih listića imao oko 60 odsto glasova, i da do kraja teoretski ne bi mogao da ima ispod 52 odsto. To je bio signal za njegov izborni štab da počne da slavi pobjedu.

Trenutno se vodi borba za drugo mjesto, pošto prema ovim nezvaničnim rezultatima Bojan Pajtić i Zoran Lutovac imaju malo ispod 20 odsto osvojenih glasova, dok je Srboljub Antić ma začelju sa oko pet odsto, što će se preciznije znati kada se objave zvanični rezultati.

Pravo glasa imalo je 18.300 birača koji su popunili registracioni obrazac, uplatili članarinu i nisu prešli u neku drugu stranku. Na izbore je, prema prvim procjenama, odnosno na osnovu pregleda polovine biračkih mjesta, izašlo oko 65 odsto upisanih birača.

Na prvim direktnim stanačkim izborima u stranci, glasalo se na oko 130 biračkih mjesta, glasanje je trajalo od 10 do 20 časova, i nije bilo prijavljenih većih nepravilnosti.

Pored preliminarnih rezultata za predsjednika stranke, tokom večeri bi mogli da budu poznati i, također nezvanični, rezultati glasanja za potredsjednike stranke.

Ranije je najavljeno da se zvanični rezultati mogu očekvati do dva dana nakon izbora, odnosno dok se ne prikupe zapisnici sa svih biračkih mjesta, ali po svemu sudeći to će biti samo formalnost.


(TBT, Agencije)