BAKIR NAHVALIO VUČIĆA Izetbegović: On je hrabar čovjek i lider na Balkanu

25.09.2016. u 04:20

POLITIKA

Mislim da je on (Vučić) jedan od glavnih lidera i aktera koji može dati doprinos da stvari krenu kuda treba - rekao je Izetbegović je za njujoršku televiziju TV1 tokom boravka u New Yorku gdje je učestvovao na zasjedanju Generalne skupštine UN-a


FOTO: Vučić, Izetbegović (public)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je srpski premijer Aleksandar Vučić "hrabar lider" i "da je pokazao da je jedan od glavnih aktera i lidera koji može dati doprinos da stvari krenu kuda treba".

- Mislim da je on (Vučić) jedan od glavnih lidera i aktera koji može dati doprinos da stvari krenu kuda treba - rekao je Izetbegović je za njujoršku televiziju TV1 tokom boravka u New Yorku gdje je učestvovao na zasjedanju Generalne skupštine UN-a.

Izetbegović je rekao da je Vučić pristankom da u New Yorku učestvuje na panelu posvećenom pomirenju u regionu 20 godina poslije Daytona pokazao i da je "hrabar lider", na čemu mu je, kako je naveo, zahvalio, prenosi današnja "Politika".

Taj panel, na kojem je govorio i načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, organizirao je bivši predsjednik SAD Bill Clinton.

- Vučić je imao jako dobar nastup, na momente emotivan. Ja sam nakon toga progovorio sa njim par riječi i zahvalio mu, u stvari, na hrabrosti da dođe na jedan takav panel koji je počeo sigurno vrlo neugodno za njega, svjedočenjem preživjele djevojke, kojoj su ubijeni otac, majka i braća u Srebrenici. On je imao sve razloge da izbjegne takvu situaciju, ali je ipak došao. To rade hrabri lideri - kaže Izetbegović.


(TBT, Tanjug)