MASTILO OD KRVI: Coelho bi da piše roman o ratnom zločincu Radovanu Karadžiću

21.09.2016. u 06:45

KULTURA

Popularni književnik spreman je doći u Holandiju i da sa ratnim zločincem provede dvije nedjelje, kako bi mu ovaj potanko ispričao kako se godinama skrivao pod lažnim imenom i bradom doktora Dragana Davida Dabić, pišu Novosti


FOTO: Coelho (Agencije)

Jedan od najuticajnihjih svjetskih pisaca Paulo Coelho želi da piše roman o Radovanu Karadžicu, saznaju Novosti. Ovaj njegov prijedlog stigao je u hašku ćeliju ratnog predsjednika Republike Srpske, a popularni književnik spreman je i da dođe u Holandiju i da sa nekadašnjim liderom bosanskih Srba provede dvije nedjelje, kako bi mu ovaj potanko ispričao kako se godinama skrivao pod lažnim imenom i bradom doktora Dragana Davida Dabić, navodi list.

Karadžić zasad još nije prihvatio da dio svoje lažne biografije potpuno ogoli i ispriča brazilskom književniku. Iako svjestan da bi njegova filmska priča imala planetarni odjek, a sa Coelho potpisom i milionske tiraže, haški pritvorenik još vaga ovu vrlo primamljivu ponudu, pišu Novosti pozivajući se na dobro obavještene izvore.


(TBT)