DESET PUTA STO HILJADA RADNIH MJESTA Toliko su novca namjeravali uzeti funkcioneri SDA na osnovu mita za zapošljavanje

30.08.2016. u 02:21

KRIMINAL

Ono što mediji prešućuju jest da je Džananović funkcioner SDA i to član Gradskog odbora SDA sarajevske Općine Centar odakle gdje su djelovali najmoćniji političari ove stranke poput Nedžada Brankovića, Farisa Gavrankapetanovića, Harisa Bašića, Hajriza Bečirovića, Denisa Zvizdića, Aljoše Čampare, Nedžada Ajnadžića pa i Amira Zukića


FOTO: (public)

Nakon višemjesečne istrage, uhapšeni su u akciji FUP-a kodnog naziva “Bosna” koja je provedena na području Sarajeva, Tuzle i Zenice, a riječ je o Esedu Džananoviću, izvršnom direktoru za distribuciju Elektroprivrede (EP) BiH, glavnom tehničaru ORL odjela na KCUS-u Safetu Bibiću, te Nedžadu Traki i umirovljenom tuzlanskom poštaru Ramizu Karavdiću, kao i o Nedžadovom sinu Senadu Traki, zastupniku BPS-a Sefer Halilović u Skupštini ZDK.

Terete se za udruživanje zbog primanja dara ili drugih oblika koristi. Naime, kao kriminalna grupa su, zahtijevajući novac ili druge oblike koristi, određene osobe zapošljavali u javna poduzeća, odnosno u zdravstvene i školske ustanove u FBiH.

Inače, kao člana Uprave EP BiH, i to nakon suglasnosti Nadzornog odbora ovog javnog poduzeća, osumnjičenog Eseda Džananovića je Vlada FBiH imenovala na ovu poziciju na sjednici održanoj 24. februara, a mandat mu je počeo od 1. marta, dok je glavni tehničar ORL odjela na KCUS-u Safet Bibić na sjednici Vlade KS održanoj 29. marta imenovan za člana Upravnog odbora JU Psihijatrijska bolnica KS.

Ono što mediji prešućuju jest da je Džananović funkcioner SDA i to član Gradskog odbora SDA sarajevske Općine Centar odakle gdje su djelovali najmoćniji političari ove stranke poput Nedžada Brankovića, Farisa Gavrankapetanovića, Harisa Bašića, Hajriza Bečirovića, Denisa Zvizdića, Aljoše Čampare, Nedžada Ajnadžića pa i Amira Zukića.

Zanimljivo je da kao glasač Općini Centar pripada i predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Također i prvi predsjednik SDA rahmetli Alija Izetbegović ja živio i prvi put glasao u ovoj sarajevskoj općini.


(TBT)