PLANETA X DOLAZI: Zemlji se približava „kamenčuga“ ogromne orbite i jake magnetne sile

04.07.2016. u 06:43

NAUKA

Iako naučnici to nisu još zvanično potvrdili, vjeruje se da se Zemlji približava planeta ogromne orbite i jake magnetne sile koja će znatno uticati na našu planetu


FOTO: (public)

Iako naučnici to nisu još zvanično potvrdili, vjeruje se da se Zemlji približava planeta ogromne orbite i jake magnetne sile koja će znatno uticati na našu planetu.

Prema snimku sa Youtube-a koji je postavio kanal Skywatch Media News, Planeta X će uskoro doći do Zemlje u sklopu svoje eliptične orbite od 3.600 godina.

Navodi se da je magnetna sila Planete X toliko jaka da može da utiče na sve što se nalazi na oko 48,6 astronomskih jedinica (AU) od nje. Jedna astronomska jedinica je razdaljina između Zemlje i Sunca.

Pošto je ta planeta završila prvu polovinu svoje eliptične orbite, ona sada ide ka Zemlji, a njena magnetna sila već uzrokuje probleme.

Na snimku se navodi da magnetna sila utiče na polove Zemlje, što objašnjava pojačane klimatske promjene na Zemlji.

Također, pomjeranje polova uzrokuje pojačanu seizmičku i vulkansku aktivnost.

Narator snimka ukazuje na brojne potrese širom svijeta u proteklih nekoliko mjeseci, od kojih su najopasniji bili oni u Ekvadoru i Japanu.

On također ističe da se potresi odigravaju „blizu površine“, što ih čini znatno opasnijim, a tvrdi i da vulkani dostižu i do 40 erupcija na dan što nikad ranije nije bio slučaj.

Navodi se da će s daljim približavanjem Planete X doći do obrtanja polova na Zemlji, još većih klimatskih promjena, ali i još veće seizmičke i vulkanske aktivnosti.

Iako niko ne zna šta bi tačno moglo da se dogodi kada se Planeta X maksimalno približi Zemlji, postoje strahovi da bi moglo da nastane novo ledeno doba ili brojni katastrofalni zemljotresi.


(The Bosnia Times, Webtribune.rs)