MEDIJI: Turski fudbaler optužen za vrijeđanje sudije suočava se sa zatvorskom kaznom

14.03.2018. u 00:31

TEMPO

Fudbaler Besiktasa je optužen za "vrijeđanje javnog službenika dok je obavljao svoj posao"


FOTO: (Hurriyet.com.tr)

Poznati turski fudbaler suočava se sa zatvorskom kaznom do dvije godine nakon što su tužitelji kazali kako je uvrijedio sudiju tokom utakmice prošle godine, izvijestila je državna novinska agencija Anadolija.

Prošlog oktobra, igrač Besiktasa Caner Erkin vikao je na suca Metea Kalkavana nakon što mu je ovaj pokazao žuti karton u utakmici protiv Medipol Basaksehira.

Erkin, turska fudbalska zvijezda, je, uz gestikulacije, zavikao na sudiju tokom live prijenosa utakmice, javili su Haberturk i ostali mediji, zbog čega su tužitelji pokrenuli istragu protiv njega.

U turskoj Super Ligi žestoki verbalni obračuni između sudija i fudbalera nisu rijetkost, ali Erkinov slučaj je jedan od malobrojnih uhvaćen na live prijenosu utakmice gdje su gledaoci mogli razumjeti riječi upućene sucu čitajući s Erkinovih usana.

U optužnici stoji da je Erkin „uvrijedio javnog službenika dok je obavljao svoj posao“ i u utorak je optužnica prihvaćena na istanbulskom kaznenom sudu, prenosi Anadolija.

Optuženi Erkin i njegov klub nisu bili dostupni za komentar.

Uprkos kritikama koje je primio nakon meča, Erkin je odbacio optužbe u svojoj izjavi i porekao da je uvrijedio sudiju.

Turski fudbalski savez prvobitno mu je dodijelio kaznu zabrane igranja 6 utakmica što je društvenim mrežama izazvalo brojne reakcije. U narednim danima Erkin će se pojaviti na sudu, javlja Anadolija.

(TBT)