AMIR ZUKIĆ IZLUDIO SDA-OVE BOTOVE Urednik TV N1 postao 'No1' na crnoj listi 'zelenih termita'

13.03.2018. u 08:55

MARKER

Medijski nastupi bošnjačkog lidera u koliziji su sa njegovom trvdnjom da njegova „vlada i pored lošeg dojma ima dobre rezultate.“ On ostavlja i loš dojam, a polučuje još lošije rezultate


FOTO: Zukić (N1)

Lider SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović bio je gost u Pressingu na N1 kojeg uređuje i vodi novinar Amir Zukić.

Pošto se Zukić tokom intervjua drznuo pitati i neka navodno provokativna pitanja, kao što su politička ubistva i problem državne mafije, Izetbegović je bio toliko unezvijeren ovim pitanjima da se bio stekao dojam da će napustiti emisiju.

Mnogi smatraju da je ovo jedan od lošijih intervjua bošnjačkog lidera u kojem je iznio dosta neistina pa su poslije intervjua pljuštali demantiji na njegove tvrdnje. Intervju je rađen nakon sastanka tzv. trilaterale predsjednika Srbije i Hrvatske sa čalnovima Predsjedništva BiH gdje je Aleksandar Vučić također nazvao Izetbegovića lažovom. Tako da su medijski nastupi bošnjačkog lidera u koliziji i sa njegovom trvdnjom da njegova „vlada i pored lošeg dojma ima dobre rezultate“. On ostavlja i loš dojam, a polučuje još lošije rezultate.


FOTO: Sreenshot, Facebook (Public)

Sve je to unezvijerilo fanove SDA koji su se na društvenim mrežama okomili na voditelja Amira Zukića, prijeteći mu i nazivajući ga provokatorom i srpskim plaćenikom.


FOTO: Sreenshot, Facebook (Public)

Jedno od pitanja koja su tokom intervjua upućena Izetbegoviću bilo je i pitanje da li SDA ima direktnu podršku Islamske zajednice što je Izetbegović opovrgavao navodeći primjer slučaja iz Travnika gdje je jedan imam bio simpatizer Stranke za BiH. Međutim, demantirali su ga upravo brojni imami na svojim Facebook profilima dajući mu javnu podršku i osuđujući novinara Zukića uz salve uvreda na račun onoga što radi.

 

(TBT)