NAROD ZA DINU, PRAVDA ZA BAKIRA! Konaković: U svom nazivu nema ništa od onoga što asocira na postojeće politike

14.03.2018. u 00:05

POLITIKA

Večeras je u prostorijama Velike sale Općine Stari Grad u Sarajevu osnovan novi politički subjekt pod imenom "Narod i pravda"


FOTO: Konaković (N1)

„Večeras je u prostorijama Velike sale Općine Stari Grad u Sarajevu osnovan novi politički subjekt pod imenom "Narod i pravda", rekao je za N1 premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

"Ima atipičan naziv. U svom nazivu nema ni stranka, ni front ni pokret... Ništa od onoga što asocira na postojeće politike i ima samo dvije riječi u imenu - Narod i pravda", poručio je Konaković po izlasku iz prostorija Općine Stari Grad u Sarajevu.

Konaković, koji je nedavno napustio Stranku demokratske akcije, kazao je da je novi politički subjekt osnovan na bazi dosadašnjih iskustava i kao želja da se razdrma učmala politička scena i da se zaustavi praksa da stranke crpe svoju moć iz višegodišnjeg upravljanja javnim preduzećima.

"Mi smo o tome govorili, a večeras smo se formalizirali. Na osnivačkom skupu je bilo zakonom propisan broj osnivača kako bi se upisali u sudski registar i sve prezentovali javnosti", dodao je Konaković.

Konaković koji je prije nekoliko sedmica najavio osnivanje novog političkog subjekta kazao je da je prvi dio urađen u tišini, te da za to postoji i razlog.


(TBT)