„ASKERI“ I „GAZIJE“ SU REŽIMSKE UBICE! Latić: Bio je to pokušaj ubistva

23.02.2018. u 03:30

BOSNA

S obzirom da mediji i policija nisu adekvatno reagirali na jučerašnji napad na mene obraćam se javnosti radi tačnog informiranja o događaju


FOTO: Moj nesuđeni ubica je u bijelom šorcu (Facebook)

S obzirom da mediji i policija nisu adekvatno reagirali na jučerašnji napad na mene obraćam se javnosti radi tačnog informiranja o događaju.

Jučer sam klanjao ikindiju-namaz u Kuvajtskoj džamiji na Čengić Vili. Pored mene je klanjala osoba koja mi se cinično unosila u lice. Osobu poznajem od prije nekoliko godina kad sam radio na organiziranju Svebošnjačkog sabora. Bio je osobni tjelohranitelj Hake Duljevića, građevinskog poduzetnika sa Ilidže, inače porijeklom od Sjenice. Mislim da je i ta osoba porijeklom iz Sandžaka. Često je vozio muftiju Muamera Zukorlića koji, inače ima svoje privatne tjelohranitelje i u Sarajevu, a koje angažira Dulejvić. Dotična osoba je bila angažirana kao tjelohranitelj jer je pripadnik kik-box kluba „Gazija“ u kojem treniraju isključivo momci selesfističko-vehabijskog imidža. Često treniraju u teretani pored džamije na Čengić Vili i njih pet-šest, valjda poslije treninga, svrate na dnevne namaze, tako da sam tu vrlo često viđao svog nesuđenog ubicu.

Taj dan sam išao sam prema zgradi u kojoj stanujem, što je inače rijetkost, jer uvijek sa mnom bude dvojica-trojica džematlija. Pisao sam poruku na mobitelu dok sam hodao i primjetio da me slijede dvojica vehabija. Nadomak zgrade sam zastao i namjerno uzeo telefon da nazovem prijatelja, novinara, kako bi ih propustio da prođu ispred mene. Napadač je skrenuo u prvi prolaz zgrade, a ja sam svjesno produžio do drugog prolaza. On se vratio i krenuo prema meni pitajući me gdje se nalazi stomatolog. Slijegao sam ramenima, jer sam razgovarao na mobitel, ali i nisam znao da tu postoji stomatolog.

U tom trenutku je nasrnuo na mene i zadao mi dva udarca u predjelu glave. Ostale udarce sam uspio blokirati i eskivirati dok nisam kriknuo od straha, jer je on ispuštao krvožedne glasove poput derače životinje. Valjda je tad istrčala krojačica iz salona i on je pobjegao....

Nazvao sam hitnu pomoć i policiju. Dvojica policajaca su došla u Stanicu hitne pomoći gdje sam ih rekao da poznajem napadača, vjerujući da će oni odmah reagirati. Međutim oni su mi predložili da poslije pregleda u bolnici, možda, sutra, dođem u Policijsku stanicu i prijavim napadača.

Otišao sma na KUM gdje me je, uz sve papirnate peripetije, osoblje vrlo ljubazno i ljudski primilo i hospitaliziralo.

Došao sam kući i namjerno, da pokažem đavoljim ubicama da ih se ne bojim, klanjao jaciju namaz u džamiji!

Razočaran radom policije odlučio sam sam zamoliti muteveliju džamije, koja je pod video nadzorom, da mi sačuva snimku. Zamolio sam prijatelja koji mi je pomagao oko organizacije Svebošnajčkog sabora da pronađe identitet napadača, jer ga i on osobno poznaje. Tako sam priskrbio fotografiju koju preko medija dajem na uvid policiji.

Ovo je treći slučaj napada na mene prilikom odlaska u džamiju. Prije toga sam napadnut na Grbavici poslije jacija-namaza i ispred Bakar-babine džamije i u te džamije više ne svraćam. Poznat sam kao osoba koja klanja „beš-vakat“ namaz u džamijama, a to znači i sabah u zoru, te su stoga ovakvi napadi mnogo opasniji.

Također sam napadnut u hotelu Bristol od strane tjelohranitelja Muamera Zukorlića, u njegovom prisustvu, gdje je osiguranje hotela vrlo savjesno reagiralo tako da je Zukorlića proglasilo presonom non grata u tom hotelu.

Sve sam to uredno dokumentirao i prijavljivao ministrima policije Predregu Kurtešu, Vedranu Mulabdiću, ali i Bakiru Izetbegoviću 3. maja 2017. godine. Izetbegović je dostavio dokumentaciju osoba koje mi na Facebooku prijete smrću Osmanu Mehmedagiću Osmici, driektoru OSA-e. Sreo sam u jednom restoranu Osmicu želeći se najaviti za razgovor kod njega, a on mi je počeo pametovati kako „svašta pišem“, tako da do razgovora nije ni došlo.

Pošto su moguće razne manipulacije ovog događaja, posebno od strane prorežimskih medija, jer se radi o jednoj vrsti vjerske mafije čiji je centar u Novom Pazaru i Njemačkoj, molim medije da budu korektni pri izvještavanju.

Moja je procjena da je ovaj napada planiran i poručen iz tih centara sa namjerom da me napadač ubije! Imajte u vidu da sam nedavno imao infarkt i da se nalazim u vrlo lošem zdravstvenom stanju!

Hvala

Nedžad Latić


(TBT)