TURSKA ZAPRIJETILA SIRIJI: Ne štitite Kurde, niko i ništa nas ne može zaustaviti

20.02.2018. u 06:29

GLOBAL

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu upozorio je da će se turska vojska sukobiti sa sirijskim vladinim snagama ako uđu u pokrajinu Afrin da zaštite kurdske borce YPG-a

FOTO: (Hina)

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu upozorio je da će se turska vojska sukobiti sa sirijskim vladinim snagama ako uđu u pokrajinu Afrin da zaštite kurdske borce YPG-a.

"Ako režimske snage uđu ondje kako bi očistile PKK i PYD, nema problema", rekao je Cavusoglu ciljajući na vojsku lojalnu sirijskome predsjedniku Bašaru al-Asadu.

"Međutim, dođu li braniti YPG, tada nitko i ništa ne može spriječiti nas i turske vojnike", rekao je na konferenciji za novinare za vrijeme posjeta jordanskome glavnom gradu Amanu.

Ulaze u Afrin danas

Milicije povezane sa sirijskom vladom ući će u pokrajinu Afrin za nekoliko sati, objavili su državni mediji danas, nakon što su navodno postigle dogovor s Kurdima da ih zaštite od turske vojske.

Turska je prošli mjesec pokrenula operaciju protiv sirijskih Kurda YPG u Afrinu. Turska YPG smatra terorističkom organizacijom.


(TBT, Agencije)