'GUTA MESA' TUZLU POTRESA: Iza smjene Kukića stoje Izetbegovićevi operativci Lukač i Čampara

18.02.2018. u 16:25

POLITIKO

Oni su, navodno, dogovorili sa Begom Gutićem da će zamijeniti glavnog kantonalnog tužioca Tužilaštva TK Tomislava Tomu Ljubića koji je već aplicirao na mjesto glavnog federalnog tužioca


FOTO: Gutić, Kukić (Avaz)

Na maratonskoj sjednici Predsjedništva SDA najveća rasprava vodila se oko stanja u Tuzli, a epilog svega je da je na kraju smijenjen Mirsad Kukić, a da je na njegovo mjesto, za predsjednika Povjereništva Kantonalnog odbora SDA u Tuzlanskom kantonu postavljen Amir Fazlić, poslanik u državnom Parlamentu.

Kao što su izvijestili neki mediji, najžešća svađa odvijala se između Mirsada Kukića s jedne i Safeta Softića i Asima Kambera s druge strane.

Inače, Kukić ima većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona i ne zna se kakva će sada biti sudbina premijera Bege Gutića.

Kako saznaje naš portal, smjenu Kukića izravno je tražio Bakir Izetbegović nakon što je vidio šta mu je učinio Dino Konaković koji je podnio ostavku na sve stranačke funkcije. Naime, Izetbegović ima informacije da je Kukić, nakon hapšenja Amira Zukića osjetio da je on cilj cijele afere te je stoga stupio u pregovore sa kantonalnim liderima nekih stranaka, poput ASDA, DF-a i SBB-a. Iza smjene Kukića stoje Izetbegovićevi operativci Dragan Lukač i Aljoša Čampara. Oni su, navodno, dogovorili sa Begom Gutićem da će zamijeniti glavnog kantonalnog tužioca Tužilaštva TK Tomislava Tomu Ljubića koji je već aplicirao na mjesto glavnog federalnog tužioca. Ljubić se već dokazao kao Lukačev čovjek optuživši Lijanoviće, koju su smetali HDZ-u, i(li) policajca Samira Aljukića, koji je zasmetao SDA-u, odnosno Gutiću.

 

(TBT)