FAHRO SE IZDIŽE IZNAD REVANŠIZMA! Radončić: Kad bih se ja svetio nekome, cijela Bosna bi gorjela

16.02.2018. u 23:44

POLITIKO

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić sa gnušanjem odbacuje političko pozorište vrha SDA koja napada RS i tako jedni drugima nameću političke poene

 

FOTO: Radončić (Avaz)

„ Danas smo saznali da je prethodnu saglasnost za nabavku oružja MUP-u RS-a dao direktor OSA-e Osman Mehmedagić. Sa gnušanjem odbacujem političko pozorište vrha SDA koja napada RS i tako jedni drugima nameću političke poene, jer se očigledno radi o dobro sinhroniziranoj izdajničkoj akciji“, ocijenio je Radončić.

Radončić je danas potvrdio da će SBB podržati inicijativu za smjenu premijera KS Elmedina Konakovića.

„ SBB je koaliciju pravio sa SDA i izborna volja građana prije tri godine je bila da SDA vodi ovaj kanton i da ima svog premijera. Nismo pravili koaliciju sa njihovim premijerom. Onaj ko podnese ostavku u svojoj stranci, logično je da podnese i ostavku na mjesto premijera jer ga je ta stranka izglasala“, kazao je on.

Govoreći o v.d. direktoru Porezne uprave FBiH Šerifu Isoviću, Radončić je rekao da SBB-u ne smeta da Isović ostane v.d. dok se ne izabere novi direktor, pa ni da bude legalno izabran. Međutim, postavio je pitanje zbog čega Isović nije ranije reagirao na "vjerovatno najveću poslijeratnu pljačku poreza" u akciji Zadruga, za koju je optužio firme pod kontrolom SDA.

O odnosima u vladajućoj koaliciji Radončić je rekao:

„Mi smo tražili da naši ministri napuste funkcije i da SDA i HDZ nađu drugog koalicionog partnera, ali oni to ne mogu. Mislim da koalicija nema opcije prije novih izbora i ova situacija će ostati do tada“.

Radončić je, na vlastitu inicijativu, iako mu novinari to pitanje nisu postavili, govorio i o paljevini četiri automobila u vlasništvu porodice njegovog bivšeg vozača Armina Cibre koji su izgorjeli jutros u Sarajevu, a za što je Cibra kao nalogodavce optužio Fahrudina Radončića i Ekrema Lekića. Šef SBB-a nazvao je ovaj događaj dijelom "prljave predizborne kampanje".

„Prljava kampanja je apsolutno na snazi i bit će još prljavija. Izlaz iz ovakve situacije je da se promijeni vlast koja koristi sve da kompromituje svoje protivnike i to preko najcrnjeg ološa“, kazao je Radončić.

Za svog bivšeg vozača Cibru rekao je da je bio pripadnik federalne obavještajne službe, te da je u kompaniji Avaz dobio otkaz "zbog nekih sitnih krađa i svađa s kolegama".

Knjigu koju je o njemu napisao i objavio Cibra, Radončić smatra projektom iza kojeg stoje "tajne službe".

„To su radile tajne službe, neko mu je dao stotinjak ili 200 hiljada da odštampa tu knjigu u 20.000 primjeraka. Mi smo ga tužili. Kad bih se ja svetio nekome što piše negativne tekstove protiv mene, cijela Bosna bi gorjela“, kazao je Radončić i uz osmijeh dodao da su najgore tekstove protiv njega pisali Bakir Hadžiomerović, Senka Kurt i Vlastimir Mijović, i da svi oni danas rade u Avazu.

 

(TBT)