RAZOČARANA Sablić: Tito mi je kao seljak dobacivao usred predstave

13.02.2018. u 02:20

MARKER

Nije se, kaže, nikada bojala njegovog gnjeva jer njezina obitelj nije bila njemu na putu, no nikada joj iz glave nije izašlo njegovo nekulturno ponašanje

 

FOTO: Sablić (LUKA STANZL/PIXSELL)

Zvijezda "Maratonci trče počasni krug" i "Ljubav, navika, panika" o tome kako ju je razočarao Josip Broz Tito

Bilo je to početkom šezdesetih, ja sam još bila studentica. Dolazili smo jedan po jedan ispred Tita i Jovanke i onda bi odrađivali svoje točke. Neki su nešto pjevali, a ja sam recitirala. On mi se stalno ubacivao u točku, valjda je tako mislio da sudjeluje. Strašno mi je to bilo, kasnije mi se to događalo po provincijskim kazalištima, ali šokiralo me da se jedan Tito tako ponaša - rekla je o predsjedniku SFRJ glumica Jelisaveta Seka Sablić za Kurir.

Nije se, kaže, nikada bojala njegovog gnjeva jer njezina obitelj nije bila njemu na putu, no nikada joj iz glave nije izašlo njegovo nekulturno ponašanje. Iskrena glumica rekla je kako je i tokom svoje bogate karijere svojedobno probala i drogu.

„ Bila sam znatiželjna i nitko me zbog toga ne smije osuđivati“, kaže rođena Beograđanka čija je majka prešla sa židovske vjere na kršćanstvo radi njezinog oca.

„Roditelji su je se radi toga odrekli, a obitelj je opet krenula komunicirati nakon što su njezine sestre s djecom odvedene u logore. Djetinjstvo mi je bilo lijepo, ali i vrlo siromašno“, rekla je Sablić koja ostvarila niz zapamćenih uloga u kazalištu, kao i na filmu i televiziji.

Za ulogu pijanistkinje Kristine u "Maratonci trče počasni krug" nagrađena je "Zlatnom Arenom" na festivalu u Puli. "Kraljica komedije" posebno je ponosna na sina Stefana, koji je uspješni kazališni redatelj, te na unuka Leona kojem posvećuje sve svoje slobodno vrijeme.

Sa pjevačicom Severinom Seka Sablić snimila je spot "Silikoni" iako je ona sama u mladosti samo malo korigirala nos.

„To je bila tako sitna intervencija da se jedva primjeti, no meni je dala neki mir, pa sam na tome i stala“, kaže Sablić kojoj je zadnja velika uloga u seriji "Nemoj da zvocaš".

 

(TBT)