GUBITAK OD 50 MILIONA FUNTI Manchester United je u gubitku zbog politike Donalda Trumpa

09.02.2018. u 01:54

TEMPO

Stopa poreza na dobit u SAD je smanjena sa 35 na 21 procenat u decembru


FOTO: (Profimedia)

Manchester United je objavio je gubitak od 50 miliona funti u SAD-u nakon što je predsjednik Donald Trump smanjio korporativni porez s 35 na 21 posto kako bi potaknuo američku ekonomiju.

To je automatski smanjilo vrijednost poslova vezanih za Manchester United u vlasništvu obitelji Glazer, što se u klupskoj financijskom izvješću prikazalo kao gubitak za period od lipnja do prosinca prošle godine. To je najveći gubitak Uniteda od 2010. godine. No, razloga za paniku nema.

"Riječ je o promjeni porezne stope koja nije izravno utjecala na financije i novac s kojim klub raspolaže. Dugoročno je smanjenje poreza dobra vijest za nas, ali će se u ovom periodu prikazati kao gubitak. Ništa to ne mijenja po pitanju poštivanja financijskog fair-playa ili tekućih poslova kluba", rekao je šef klupskih financija Cliff Baty.

Kako prenosi Index, United je unatoč ovom gubitku u 2017. godini ostvario između 575 i 585 milionafunti zarade, što je klupski rekord, a transfer Alexisa Sancheza ostvario je rekordnu prodaju dresova.

"Alexisov dolazak utrostručio je prodaju dresova i porušio rekorde društvenih mreža. Post na Instagramu u kojem smo objavili njegov dolazak prikupio je više od dva milijuna kuna lajkova, a nijedan post na klupskom Facebooku i Twitteru nije se dijelio više od tog. Sanchezov dolazak prikupio je 75 posto više interakcija na socijalnim mrežama od Neymarova transfera u PSG", rekao je klupski izvšrni dopredsjednik Ed Woodward.


(TBT)