U KOŽI NACIONALNOG IZDAJNIKA Ljajić: U Oliveru sam vidio svoju situaciju devedesetih. Sve to sam preživljavao u Novom Pazaru

04.02.2018. u 04:37

MARKER

„Da nisam došao ovdje i sa pozicije vlasti učinio puno za Sandžak, vjerovatno bih tamo i dalje bio izdajnik", rekao je Ljajić

 

FOTO: Ljajić (Medija centar Beograd)

Rasimu Ljajiću je žao što Oliver Ivanović nije poslušao njegov savjet da se iseli iz Mitrovice.

"Rekao sam mu to jer sam poznavao situaciju. Ne samo da sam sa njim bio prijatelj nego sam u njemu vidio svoju situaciju u kojoj sam bio devedesetih, kada sam takođe bio manjina u zajednici sa kojom sam živio", rekao je u intervjuu za Kurir potpresjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

On je opisao kako ta situacija izgleda."Nazivaju vas izdajnikom, idete ulicom i ne znate da li će vas drug pozdraviti ili okrenuti glavu... Sve sam to preživljavao u Novom Pazaru, a ova situacija s Oliverom je, naravno, drastično teža i Kosovska Mitrovica je daleko kompleksnija sredina i neuporediva sa Pazarom. Tamo, objektivno, vlada bezvlašće", rekao je Ljajić.

On je kazao i da je sada "na privremenom radu u Beogradu".

"Ali da nisam došao ovdje i sa pozicije vlasti učinio puno za Sandžak, vjerovatno bih tamo i dalje bio izdajnik", rekao je Ljajić.On nije optimista da će se rasvjetliti ubistvo Olivera Ivanovića.

"Nisam baš očekivao ovu ćutnju koja traje evo već skoro tri nedjelje", kaže Ljajić i dodaje da je posebno iznenađen činjenicom da se Eulex uopće ne bavi time.

 

(TBT)