NOVA ISTRAGA O SMRTI NATALIE WOOD: Sumnja pada na njenog supruga

04.02.2018. u 01:16

LIFESTYLE

Šerif John Corina je u danas objavljenom intervjuu, kako prenosi agencija AP, rekao da ne vjeruje da je Wagner (87) ispričao cijelu priču o događajima tokom plovidbe. Upitan da li vjeruje da je Natalie Wood ubijena, šerif je rekao da je "dovoljno sumnjivo da bi se pomislilo da se nešto desilo"


FOTO: Tanjug/(AP Photo/File)

Gotovo četiri decenije od misteriozne smrti glumice Natalie Wood, slučaj bi mogao biti ponovo otvoren. Američki istražitelji su označili njenog supruga glumca Roberta Wagnera kao osobu čiju ulogu treba ispitati u istrazi njene smrti. Glumica, Natalie Wood, se, prema zvaničnoj verziji, udavila, prenose agencije.

Misterije i spekulacije o okolnostima smrti Natalie Wood (43) se gomilaju otkako je 1981. izgubila život.

Tokom Vikenda zahvalnosti 1981. ona, Wagner, glumac Christopher Walken i kapetan su bili na jahti. Poslije noći pijanke, njeno tijelo je nađeno u moru blizu Cataline u Kaliforniji.

Prvobitno je njena smrt okarakterizirana kao nesreća, ali je slučaj 2011. ponovo otvoren da bi se ustanovilo da li je Wagner ili neko drugi imao ulogu u tome, pošto je kapetan broda rekao da je čuo svađu u noći njenog nestanka. Patolozi su izmijenili razlog smrti u "davljenje i drugi neutvrđen faktori".

Šerif John Corina je u danas objavljenom intervjuu, kako prenosi agencija AP, rekao da ne vjeruje da je Wagner (87) ispričao cijelu priču o događajima tokom plovidbe.

Upitan da li vjeruje da je Natalie Wood ubijena, šerif je rekao da je "dovoljno sumnjivo da bi se pomislilo da se nešto desilo".

Policajci su naveli da su 2013. najmanje deset puta pokušavali da ispitaju Wagnera, ali da je on odbijao. On je porekao bilo kakvu umiješanost u ženinu smrt i nije optužen.

Wagner je u memoarima napisao da su se on i Walken te noći svađali i da je, kad je krenuo na spavanje, vidio da nema njegove žene i čamca za spašavanje.

(TBT)