DŽEKO O ODBIJANJU CHELSEAJEVIH MILIONA: Rim je dio mog života, Roma je moja porodica

01.02.2018. u 12:12

TEMPO

Edin Džeko bio je jedan od centralnih figura nedavno svršenog zimskog prijelaznog razdoblja


FOTO: (Getty Images)

Edin Džeko (31) bio je jedan od centralnih figura nedavno svršenog zimskog prijelaznog razdoblja. Višesedmična trakavica glede potencijalnog odlaska Rominog napadača u Chelsea zabavljala je evropsku, pa i svjetsku javnost.

Naposljetku, bosanskohercegovački reprezentativac naprasno je raskinuo pregovore s emisarima londonskog kluba koji su ga, prema medijskim natpisima, htjeli otkupiti za vrtoglavih 50 miliona eura.

"Istina je da su se pregovori vodili. Bilo je mnogo špekulacija i neistina, pa čak i pomalo smiješnih tvrdnji. Zaista mi je laskao Chelseajev interes. Na kraju svega, sretan sam što ostajem u Romi jer Rim je postao moj dom i neizbrisiv dio mojeg života", progovorio je Edin Džeko za bosanskohercegovački Klix i elaborirao zašto nije prihvatio Chelseajevu ponudu.

"Od prvog sam dana u Rimu prihvaćen na nestvaran način koji ne mogu i neću zaboraviti. Za Rim me vežu i jedni od najsretnijih životnih trenutaka. U Rimu sam prvi put osjetio očinsku sreću kada su se rodila moja djeca, kćer Una i sin Dani. Rim je dio mojeg života", poručio je.

Potvrdio je i kako prema Romi gaji specifične osjećaje.

"Vjerujem da je još mnogo lijepih trenutaka ispred nas i da ćemo zajedničkim snagama i vjerom u bolje sutra uspjeti ostvariti sve naše ciljeve. Roma je moja porodica i sretan sam što ću i dalje nositi dres Vučice", priznao je.

Edin Džeko u Romu je pristigao u augustu 2015. godine iz Manchester Cityja na jednogodišnju posudbu vrijednu četiri miliona eura. Po isteku posudbe Roma ga je otkupila za 11 miliona eura. Za rimski je klub u 119 službenih nastupa zabilježio 62 pogotka i 25 asistencija.

U prošlosti je redom nastupao za Željezničar, Teplice, Ustí nad Labem, Wolfsburg te Manchester City.


(TBT)