ŠTA ĆEMO SAD?! Sud oslobodio Keljmendija od optužbi za ubistvo Ćele

02.02.2018. u 23:47

TEME

Keljmendi je oslobođen od drugih optužbi i to za ubistvo Ramiza Delalića i organizirani kriminal jer nije dokazano da je počinio ova krivična djela

 

FOTO: Keljmendi (RSE)

Naseru Keljmendiju danas je u Osnovnom sudu u Prištini, izrečena kazna zatvora u trajanju od šest godina i to za organizirani kriminal i stavljanje u promet 25 kilograma heroina i proglašen je krivim za tačku 8. optužnice.

Keljmendi je oslobođen od drugih optužbi i to za ubistvo Ramiza Delalića i organizirani kriminal jer nije dokazano da je počinio ova krivična djela, prenose kosovski mediji.

Period proveden u pritvoru od 2013. do 2017. godine bit će mu utvršten u kaznu od šest godina. Suđenje Keljmendiju je počelo od 2015. godine, a od juna 2017. on se brani sa slobode.

Specijalno Tužilaštvo Kosova pri Osnovnom sudu u Prištini podiglo je jula 2014. godine optužnicu protiv optuženog Nasera Keljmendija. Keljmendi je optužen za više krivičnih djela, uključujući i organizirani kriminal, upravljanje organiziranom kriminalnom grupom, teško ubistvo Ramiza Delalića u Sarajevu 2007. godine.


(TBT)