SENZACIONALNO ILI NE... Radončić bi dobio glasova koliko Seka i Zvizdić zajedno

31.01.2018. u 23:34

POLITIKA

Prema anketi koju smo dobili od insidera iz SDP-a, rezultati su pokazali slijedeće raspoloženje među Bošnjacima kad su u pitanju kandidati za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH


FOTO: Bećirović
, Radončić, Izetbegović, Zvizdić (public)

Kandidatura Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH je očito primorala rukovodstvo SDP-a da razmišlja o svom kandidatu iz reda Bošnjaka, pa su se stoga odlučili uraditi ankete koje bi eventualno pokazale ko bi ispred SDP-a bio najbolji kandidat i kakve bi imao šanse protiv kandidata iz drugih stranaka, posebno SDA i SBB-a.

Kao potencijalni kandidati ispred SDP-a u anketi su nominirani Nermin Nikšić i Denis Bećirović, dok su kao najozbiljniji kandidati ispred SDA nominirani Denis Zvizdić i Sebija Izetbegović, te Fahrudin Radončić kao kandidat SBB-a i Emir Suljagić kandidat grupe manjih prograđanskih stranaka.

Prema anketi koju smo dobili od insidera iz SDP-a rezultati su pokazali slijedeće raspoloženje među Bošnjacima kad su u pitanju kandidati za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Nermin Nikšić bi dobio 3,9 posto, Denis Bećirović 3,2 posto, Emir Suljagić čak 5 posto, Sebija Izetbegović 8 posto, Denis Zvizdić 10 posto i Fahrudin Radončić pobjedničkih 18 posto glasova. 

Ostatak ispitanika se izjasnio o kandidatima iz druga dva konstitutivna naroda. 

 

(TBT)