NEĆE BITI PREDSJEDNICA AMERIKE Winfrey : Nemam ja DNK za to

26.01.2018. u 01:57

MARKER

Popularna voditeljka kaže da je svjesna da poslije njenog govora na dodjeli Zlatnog globusa očekuju da se ona kandidira, ali ona kaže da vrlo dobro zna šta može a šta ne može uraditi

 

FOTO: Winfrey (Profimedia)

Američka televizijska voditeljka Oprah Winfrey izjavila je da nije zainteresirana za kandidaturu na predsjedničkim izborima jer nema DNK za mjesto predsjednika SAD, prenosi BBC.

Winfrey je za američki magazin InStyle rekla da je, poslije govora na dodjeli "Zlatnog globusa" početkom mjeseca, bila uveliko "viđena" kao budući kandidat demokrata na izborima 2020. godine.

"Uvijek sam bila veoma sigurna u to šta mogu, a šta ne mogu uraditi", kazala je Winfrey , ističući da predsjednička kandidatura "nije nešto što je interesira", rekla je Oprah, a prenosi B92.

Američki predsjednik Donald Trump je, nakon što su mediji počeli spekulirati da bi Winfrey mogla biti predsjednički kandidat, rekao da misli da bi je pobjedio na izborima, ali da ne vjeruje da bi poznata voditeljka učestvovala u toj trci. On je kazao da Oprhu dobro poznaje i da ne vheruje da bi se kandidirala.

 CNN je početkom mjeseca objavio, pozivajući se na dva "bliska prijatelja" Oprhe Vinfrey da ona "aktivno razmišlja" da se kandidirana predsjedničkim izborima u SAD 2020. godine.

 

(TBT)