ZAŠTO SU NOMINACIJE ZA OSCARA RAZBJESNILE FANOVE: Jedan film je namjerno ignoriran

25.01.2018. u 09:15

LIFESTYLE

Obožavaoci su primijetili da je jedan film ozbiljno zakinut i da nije riječ o filmu Get Out, kao što se očekivalo prije objave nominacija


FOTO: Profimedia

Nije trebalo dugo da od objave nominacija za 90. dodjelu Oscara krenu prve rasprave.

Podsjetimo, 13 nominacija osvojio je The Shape of Water Guillerma del Tora, osam Dunkirk Christophera Nolana i sedam Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Martina McDonagha. Obožavaoci su primijetili da je jedan film ozbiljno zakinut i da nije riječ o filmu Get Out, kao što se očekivalo prije objave nominacija.

Naime, iako je dobio pohvale i kritike i gledalaca, prvi film u kojem glavne uloge tumače samo žene, koji je režirala žena, Wonder Woman, nije dobio nijednu nominaciju. Možda nije dubokoumni film, ali mnogi misle da je zaslužio bar jednu nominaciju zbog te male revolucije u svetu filma, piše Unilad.

Wonder Woman, osim što je važan u probijanju barijera nametnutih ženama u Hollywoodu, film je i o kojem se najviše pričalo prošle godine.

"Ne mogu vjerovati da su nominirani Baby Driver i Blade Runner 2049, a Wonder Woman nije", samo su neki od komentara, prenosi index.hr.

(TBT)