NATALIE PORTMAN O SEKSUALNOM TERORIZMU: Sa 13. godina sam dobijala pisma obožavalaca koji bi da me siluju

23.01.2018. u 09:21

LIFESTYLE

Oskarovka kaže da je poslije svog prvog filma počela da doživljava traumatična iskustva, počev od toga da radio stanica odbrojava do njenog 18. rođendana, kada je punoljetna za seks, do pisma nastranih fanova


FOTO: (Profimedia)

Glumica Natalie Portman kaže da je sa samo trinaest godina primala pisma u kojima obožavatelji opisuju kako žele da je siluju, zbog čega je odlučila da bude oprezna u pokazivanju svog nagog tijela.

Kako prenosi CNN, Natalie kaže da je ono što je doživjela poslije filma "Profesionalac" nazvala "seksualnim terorizmom". Ona je na "Ženskom maršu" u Los Angelesu okupljenim ženama ispričala da je to bilo toliko traumatično iskustvo za nju da je mnogo uticalo na njeno cjelokupno ponašanje.

Natalie otkriva da je prvo pismo koje je otvorila izazvalo pravo uzbuđenje u njoj, sve dok nije počela da ga čita. Bio je to opis nepoznatog muškarca šta bi joj sve učinio, njegova fantazija da je siluje. Ona je navela još primjera.

"Odbrojavanje je počelo na lokalnoj radio stanici do mog 18. rođendana - datuma kada je legalno spavati sa mnom", rekla je ona. "Filmski kritičari su govorili o procvatu mojih grudi u kritikama. Shvatila sam veoma brzo, čak i sa 13 godina, da ako se budem izražavala seksualno, osjećat će se nebezbjedno, a muškarci će imati pravo da diskutuju i objektivizuju moje tijelo do krajnje neprijatnosti za mene."

Oskarovka kaže da je svela svoje ponašanje, odbijala uloge sa scenama ljubljenja i naglasila svoju "ozbiljnu stranu". Izgradila je reputaciju kao "oprezna, konzervativna, ozbiljna" mlada žena samo da bi se osjećala bezbjedno.

"U 13. godini mi je bila vrlo jasna poruka naše kulture. Osjećala sam da treba da pokrijem tijelo i da se ne izražavam na taj način kako bih poslala poruku svijetu da sam neko vrijedan da bude tretiran na bezbjedan i siguran način. Odgovori na moje ponašanje, od malih komentara o mom tijelu do prijetećih izjava, služili su da kontrolišu moje ponašanje u kruženju seksualnog terorizma."


(TBT)