CATHERINE ZETA-JONES BRANI SUPRUGA MICHAELA DOUGLASA: Nikoga on nije zlostavljao

22.01.2018. u 06:58

LIFESTYLE

Američka glumica kaže ona i suprug Michael Douglas podržavaju pokret #MeToo, a ženama poručuje da posebno zapamte koliko su jake


FOTO: (Profimedia)

Glumica Catherine Zeta-Jones kaže da su čista laž i izmišljotina tvrdnje da je njen suprug i glumac Michael Douglas seksualno zlostavljao ili uznemiravao bilo koga.

Douglas je početkom godine optužen da je prije 30 godina masturbirao pred radnicom svoje producentske kompanije. Catherine Zeta-Jonesje u intervjuu rekla da su se njen suprug i ona pridružili poretu #MeToo.

"Kao dvije osobe koje su u biznisu - on duže nego ja, oboje podržavamo pokret #metoo više nego bilo ko. Ja kao žena, on kao muškarac", izjavila je glumica.

Kada su je novinari pitali o navodima protiv njenog supruga, glumica je rekla da je u Douglasovom saopćenju sve rečeno:

"Napisao je veoma jasno saopćenje, iza kojeg stoji. Ne mogu iznositi detalje o nečemu što je toliko lično vezano za njega".

Michael Douglas se na tvrdnje o zlostavljanju oglasio saopćenjem:

"Ta tvrdnja je čista laž i izmišljotina, tu nema istine“, rekao je Douglas, i dodao da mu je novinar kojem je žena iznijela tu priču također rekao da je naglasila "da je Douglas nikada nije dodirnuo i da je nije zlostavljao na taj način".

Catherine Zeta-Jonesje poslala poruku ženama da ostanu jake i da se drže zajedno.

"Vidimo promjene za koje je trebalo da prođe dosta godina da bi se dogodile. Ovo je nevjerovatno vrijeme za žene, i zaista želim da zapamte koliko smo brojčano jake", rekla je.

(TBT)