POVRATAK VREMENA POLITIČKIH ATENTATA! Tadić: Pod zastavom patriotizma se MAHNITO KRADE

23.01.2018. u 23:20

REGIONAL

Poziv Borisa Tadića na obnovu i jačanje Demokratske stranke bila bi politička vijest broj jedan, ali je ona pala u drugi plan nakon tragične smrti Olivera Ivanovića


FOTO: Tadić (D. Danilović / RAS Srbija)

Poziv Borisa Tadića na obnovu i jačanje Demokratske stranke bila bi politička vest broj jedan, ali je ona pala u drugi plan nakon tragične smrti Olivera Ivanovića.

„Kao povratak vremena političkih ubistava. I ovo ubistvo je očekivana posledica patološki agresivne politike i retorike onih koji su na vlasti i u Beogradu i u Prištini i opšte kriminalizacije društva. Takođe je i logična poslJedica hajke koju je vlast vodila protiv Ivanovića. Danas to licemjerno nazivaju političkom borbom, a pogledajte samo predizborne spotove emitovane na režimskim medijima protiv Ivanovića. To nije politička borba. To je hajka i satanizacija. Nakon što su predate sve institucije i na sjeveru Kosova, tzv. Briselskim sporazumom, naši građani su tamo potpuno nezaštićeni i žive u teroru, jer je Srbija prisutna samo u obliku agresivne kvazipatriotske naprednjačke politike i s njom povezanog kriminala. Ono što je uslijedilo nakon atentata, vidim kao posebno licemjerje ove vlasti. Predsjednik države priča o miru, a već u slijedećoj rečenici vrijeđa opet političke protivnike, baš kao što su njegovi poslušnici i Olivera do smrti. Traži učešće Srbije u istrazi sada kada je čovjek ubijen, a prije toga javno i ponovo postavljam pitanje da li je tražio učešće u zaštiti Ivanovića dok je bio izložen prijetnjama i satanizaciji? Vlast mora obavjestiti javnost šta su proceduralno tada preduzeli osim što im je kada je Ivanoviću zapaljen auto to bio povod za besramne TV spotove u kojima ga nazivaju „nepoštenim čovjekom koji plače nad automobilom”. Traže učešće Srbije u istrazi oni koji nisu tražili učešće u Oliverovoj zaštiti i oni koji su potpisali sporazum o predaji svih institucija, pa i onih koje vrše istragu. Dakle, i ovu priliku koriste za nastavak medijskog cirkusa i obmanjivanje građana. Vučić ide u posjetu srpskim sredinama na Kosovu koje su okićene zastavama kao da je Dan republike, a ne Dan žalosti, tačnije očaja jer ponovo živimo u atmosferi atentata osramoćeni pred svijetom i sobom.

 

(TBT, Blic)