OTAC OSTAJE KOD KUĆE S DJETETOM Zašto danas svi pričaju o trudnoći novozelandske premijerke

20.01.2018. u 01:02

GLOBAL

Sa funkcije će odsustvovati šest nedjelja nakon porođaja, a potom će brigu o djetetu preuzeti njen životni partner Clarke Gayford


FOTO: (Profimedia)

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern objavila je danas putem Twittera da u junu očekuje rođenje prvog djeteta i da će sa funkcije odsustvovati šest nedjelja nakon porođaja, a potom će brigu o djetetu preuzeti njen životni partner Clarke Gayford, prenosi AP.

Navodi se da su se prošle godine, ubrzo nakon što je 37-godišnja Ardern stala na čelo tada opozicione Laburističke partije pojavile spekulacije o tome kada ona planira da zasnuje porodicu, a par je otkrio njenu trudnoću 13. oktobra, dvije nedjelje prije nego što je postala predsjednica novozelandske vlade.

Ardern je u saopštenju navela da je zatražila od vicepremijera Winstona Petersa da tokom mjesec i po dana njenog odsustva vrši dužnost predsjednika vlade, navodeći da tokom tog perioda "namjerava da bude u potpunosti dostupna za kontakte".

"Bit ću premijerka i majka a Clarke će biti "prvi čovjek pecanja" i tata koji ostaje kod kuće", rekla je Ardern.

Njen suprug inače voditelj TV emisije o pecanju ostajat će kod kuće i pomagati joj koliko god može oko bebe pošto se ona vrati na posao kako bi mogla da što više vremena provede sa djetetom.

Tokom 1990. tada pakistanska premijerka Benazir Bhutto je rodila kćerku i tako postala prva žena koja je postala majka obavljajući državnu funkciju.


(TBT)