STIDI SE „SRPSKE ČASTI“ Crnadak: Ovo je nova mrlja na imidžu RS-a

20.01.2018. u 01:02

POLITIKO

"Najveća je što je došlo do uznemirenja građana, a druga je što je Republika Srpska doživjela još je­dan šamar na međunarodnoj sceni ", smatra ministar vanjskih poslova BiH

FOTO: Crnadak (N1)

Slike koje su otišle iz Banjaluke sa sumnjivim tipovima, a koji su izazvali uznemirenje građana u Republici Srpskoj, nažalost, pred­stavljaju novu mrlju na međunarod­nom imidžu RS-a, za koju su pono­vo zaslužni SNSD i vlast u entitetu, ocijenio je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

"Ja sam uvjeren da će biti dovoljno pameti i da neće biti incidenata, a da se priča neće izroditi u neku ozbilj­nu stvar, ali i ovo što smo vidjeli, de­monstraciju sile kroz šetnju glavnom banjalučkom ulicom i kroz boravak u Narodnoj skupštini RS-a, pokazuje da se vlast u Banjoj Luci potpuno iz­gubila i da više nema osjećaj nizašta", izjavio je Crnadak za Oslobođenje.

Po njegovim riječima, u ovom slučaju su počinjene dvije štete.

"Najveća je što je došlo do uznemirenja građana, a druga je što je Republika Srpska doživjela još je­dan šamar na međunarodnoj sceni. A što se tiče nekakvih reakcija, to je na institucijama. Vidjet ćemo da li će i kakvih reakcija biti", smatra ministar vanjskih poslova BiH.

 

(TBT)