KOMENTAR DANA Šušnica: Dodikov režim više nije moj, već problem NATO pakta, SAD-a i EU

18.01.2018. u 00:39

POLITIKO

 Svi vi koji zabijate glavu u pijesak i ne vidite kako svijeća velikosrpskog etnofašizma polako dogorjeva do, ne tako lijepog kraja, spremite se da budete kolateralna šteta ovih krimosa”, zaključio je Šušnica


FOTO: Šušnjica (Pescanik)

Banjalučki kulturolog i analitičar Srđan Šušnica ocijenio je da su velikosrpske paravojne formacije i 2018. kao i 1992. sastavljene od, kako je naveo, kriminalaca i pasa rata, a sve “pod brižnom koordinacijom i dirigentskom palicom Nenada Stevandića.”

Kao što rekoh oni koji sebe nazivaju Srbima u Bosni, naročito oni koji su lojalni ideji RS-a i Dodikovog režima, nisu više moj već problem NATO pakta, SAD-a i EU-a”, dodao je Šušnica.

Šušnica podsjeća i na dokument sigurnosnih agencija BiH, u kojem se navodi da „”pedsjednik Srbske časti iz Republike Srpske Igor Bilbija vrši regrutaciju osoba iz krim miljea koji će činiti okosnicu buduće paravojne formacije, dok je omladinska organizacija Power baza za regrutovanje.”

Svi vi koji zabijate glavu u pijesak i ne vidite kako svijeća velikosrpskog etnofašizma polako dogorjeva do, ne tako lijepog kraja, spremite se da budete kolateralna šteta ovih krimosa”, zaključio je Šušnica, prenosi novinska agencija Patria.

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik odbacuje navode o postojanju paravojnih formacija na području tog dijela BiH.

 

(TBT, NAP)