EVROPSKI FAŠISTI DRHTE PRED NAJSIROMAŠNIJOM VOJSKOM NA SVIJETU Orban: To nisu izbjeglice već muslimanski osvajači!

15.01.2018. u 11:15

POLITIKO

Za dolazak migranata-osvajača u Evropu, mađarski premijer je najdirektnije optužio američkog milijardera finansijskog špekulanta rođenog u njegovoj zemlji

 

FOTO: Orban (MTI/AP/Virginia Mayo)

Viktor Orban je upozorio da izbjeglice koje preplavljuju Evropu nisu tek izbjeglice već „muslimanski osvajači“ koji će dovesti do formiranja „paralellnih društava“ na Starom kontinentu.

Pritom je – u intervjuu njemačkom listu Die Welt – naglasio:

„Mađarska i nadalje neće primati migrante. Mi te ljude ne smatramo muslimanskim izbeglicama. Mi na njih gledamo kao na muslimanske osvajače“.

Istovremeno je pozvao vodeće zemlje EU da pokažu „dužno poštovanje prema Mađarskoj“.

Za dolazak migranata-osvajača u Evropu, mađarski premijer je najdirektnije optužio američkog milijardera finansijskog špekulanta rođenog u njegovoj zemlji.

Prvo je ukazao da se Soroš obogatio na „kazino kapitalizmu” i da se ponaša kao šef države bez države. Potom je otkrio da je Soroš finansirao 60 nevladinih organizacija koje podržavaju migracije u Evropu:

„Veliki broj muslimanskih imigranata dovest će do pojave paralelnih društava. Muslimanska i kršćanska društva se nikada ne povezuju. Mi (Mađarska) to ne želimo i ne želimo da nas iko prisiljava na to”.

Migrante je dodatno nazvao „invazivnom muslimanskom silom”:

„Oni (migranti) su prošli kroz četiri države na putu do EU, a sve te zemlje su sigurne i u njima ne moraju bježati da bi spasili glavu, ali nisu bogate kao Njemačka. Oni koji su došli na Mađarsku granicu 2015. godine ušli su u zemlju nelegalno. To nije bio talas izbjeglica, nego invazija. Nikada nisam razumio kako Njemačka, kao primjer discipline i vladavine prava, može slaviti nelegalne ulaske, anarhiju i haos kao nešto što je dobro”.

Još je dodao: „Svi migranti žele u Njemačku, jer žele njemački stil života. Mađarski narod ne želi migracije. Sa moje tačke gledišta, nemoguće je da jedna vlada odbaci stav naroda o takvom pitanju. Mađarska kao zemlja članica EU mora sačuvati primat u odlučivanju o tome ko će da živi na njenoj teritoriji”.

 

(TBT)