NA PRAGU SMO GRAĐANSKOG RATA?! Dodik: Ne uspostavljamo paravojsku u Republici Srpskoj

14.01.2018. u 04:28

POLITIKA

"Raspolažemo tim informacijama već duže vrijeme. Prikupili smo dosta informacija vezano za to", rekao je Mektić

 

FOTO: Dodik (Hina)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je navode kako se u tome entitetu uz potporu Moskve uspostavlja paravojna formacija koju čine pripadnici udruge 'Srbska čast' koja bi bila u funkciji aktualnih vlasti  iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

"Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njezinih građana, a konstrukcije koje su se pojavile u pojedinim medijima, da predsjednik Republike Milorad Dodik uz potporu Moskve uspostavlja paravojne jedinice, su izuzetno opasne i nisu u funkciji informiranja građana", priopćeno je iz Dodikova ureda.

"Srbska čast"

Pritom se navodi kako se autor ovoga pamfleta "nije pozvao ni na jednu provjerljivu činjenicu koja bi ukazivala na točnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj".

Najprije je portal Žurnal blizak obavještajnim krugovima objavio kako predsjednik RS-a uz potporu Moskve uspostavlja paravojnu postrojbu koju čine pripadnici organizacije 'Srbska čast', nakon čega je te informacije potvrdio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji je član Srpske demokratske stranke (SDS).

"Raspolažemo tim informacijama već duže vrijeme. Prikupili smo dosta informacija vezano za to", rekao je Mektić i dodao kako ne može iznositi u javnost operativne detalje.

Pripadnici organizacije 'Srbska čast' obučeni u maskirne odore i crne majice fotografirali se u prosincu prošle godine u dvorani Narodne skupštine Republike Srpske, a njihovi predstavnici susreli su se i s predsjednikom tog entiteta Miloradom Dodikom.

 

(TBT)