ON ĆE BITI ZMAJ ZMAJEVA Prosinečki: Zar sam selektor, zar jesam?

04.01.2018. u 07:18

TEMPO

Robert Prosinečki je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je nakon sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH

 

FOTO: Prosinečki (Wikipedia)

Robert Prosinečki je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je nakon sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH. On je u kratkom telefonskom razgovoru za N1 otkrio da ni sam ne zna da je odluka o selektoru donesena. Bio je iznenađen.

Nekoliko minuta nakon što je odluka donesena, N1 je kontaktirao hrvatskog stručnjaka koji nije ni znao da je odluka donesena.

''Zar sam selektor? Stvarno? Zar jesam?

Na konstataciju reporterke N1 da smo ''mu uzeli muštuluk'', Prosinečki je kroz osmijeh kratko kazao da je iznimno sretan što je situacija okončana na ovaj način.

''Iznenađenje, ne znam kako se to kod vas kaže'', rekao je iznenađeni Prosinečki za N1 uz naglasak da ga iz Saveza još uvijek nije zvao.

Podsjećamo, u užem izboru bili su Amar Osim i Robert Prosinečki. S obojicom je stručna komisija u sastavu Sead Kajtaz - Zvjezdan Misimović krajem prošle godine obavila konkretne razgovore i zaključke prenijela članovima Izvršnog odbora.

Novog selektora već krajem ovog mjeseca očekuje prvi ispit, s obzirom na to da reprezentacija BiH 28. januara gostuje selekciji SAD-a u Los Angelesu, a tri dana kasnije igra prijateljski meč s Meksikom u San Antoniju.

 

(TBT)