ENGLESKA LEGENDA Carragher: Postali smo sramotni, liga nam je sprdnja

28.12.2017. u 12:03

TEMPO

Liverpoolova legenda kritizirala je sadašnje stanje unutar engleske lige

 

FOTO: Carragher, Hnery (Getty Images / Guliver Image)

Čuveni engleski reprezentativac i Liverpoolov legendarni branič Jamie Carragher (39) poslije igračke karijere posvetio se televizijskoj branši. Posljednjih godina za britanski Sky Sports obnaša komentatorsku funkciju, a jučer se nakon ligaškog trijumfa Manchester Cityja nad Newcastle Unitedom (1:0) oštro okomio na aktualno stanje Premier lige.

"Sramotno je kako slabije rangirane momčadi igraju protiv najboljih ekipa prvenstva. Ne mislim jedino na Newcastle United, već na sve slabije klubove. Premier liga postala je sprdnja od lige jer je kvalitativni jaz između momčadi s vrha i momčadi s dna izrazito opipljiv", razočarano je konstatirao nakon sinoćnjeg odgledanog meča.

Naglasio je kako se boji za budućnost momentalno na glasu najatraktivnije svjetske lige.

"Svake sedmice gledam identične utakmice. Slabiji klubovi kao da unaprijed prihvaćaju da su izgubili. Sve im je u redu dok gube s 0:1 ili, pak, 0:2. Premier liga izgradila je reputaciju jer su nekoć svi klubovi odreda pružali sve od sebe kako bi pobijedili. Zato je i zaludila ljude diljem svijeta. Međutim, hoće li je nastaviti gledati ako se današnja situacija ne promijeni?" upitao se Jamie Carragher koji je cijelu svoju omladinsku i seniorsku karijeru posvetio Liverpoolu, pritom ubilježivši više od 700 službenih nastupa.

 

(TBT)