IZBORA VIŠE U SRBIJI NEĆE BITI?! Đilas: Iz Beograda će krenuti talas promjena u Srbiji

29.12.2017. u 01:47

REGIONAL

"Krajnje je vrijeme da razotkrijemo ovu lažnu stvarnost koju vlast kreira preko svojih medija, vrijeme je da pokažemo da se ne plašimo njihove pretorijanske garde koja se ne legitimira, ali legitimira ljude ", piše nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas

 

FOTO: Đilas (Nedeljnik)

"Prije izbora 2012. godine veliki čovek, profesor Vojin Dimitrijević, rekao je da 'ako SNS pobjedi na izborima - izbora u Srbiji više biti neće'. Nažalost, i tada, kao i mnogo puta prije toga, bio je u pravu", piše u autorskom tekstu za Nedeljnik, nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je nedavno najavio kandidaturu za tu poziciju na slijedećim beogradskim izborima.

"Počelo je otimanjem aktivista Demokratske stranke u Vrbasu nekoliko dana pred lokalne izbore 2013. Dvoje mladih ljudi, Ines i Danilo, bukvalno su fizički oteti u jednom selu pored Vrbasa, prevezeni do prostorija SNS-a gdje je Danilo prebijen i ponižavan na najstrašnije načine od SNS ekipe sa čuvenim Zeljom na čelu. Ines je prošla stravičnu psihičku torturu, jer su joj prijetili da će 'nestati i da je niko više nikada neće naći'", piše Đilas.

Šta trebaju uraditi "obični" građani, a šta građani Beograda koji se aktivno bave politikom da bi pobjedili, pita Đilas u ovom tekstu.

"Pođimo od ovih drugih kojima i sam pripadam. Treba da uradimo samo dvije stvari. Prva je da ozbiljno organiziranom kontrolom spriječimo krađu, a druga da ujedinjeni, sa jasnim idejama, izađemo pred Beograđane. Da im tako pošaljemo poruku da su budućnost Beograda i Srbije važniji od ličnih sujeta, neslaganja u prošlosti, broja odborničkih mjesta, rasporeda govornika na konvencijama, pozicije stranke na plakatima i lecima...", naveo je, između ostalog, Dragan Đilas.

 

(TBT)