ERDOGAN U NEVOLJI: Nepoznati muškarac prevario obezbjeđenje i skočio na predsjednika Turske!

27.12.2017. u 23:25

GLOBAL

Muškarac koji je tokom skupa u gradu Širnak uletio na binu i zagrlio turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana izazvao je raspravu o obezbjeđenju lidera te države, piše Hurijet. Policija ga je odmah uhapsila, ali i oslobodila, pošto se ispostavilo da ne predstavlja opasnost po predsjednika


FOTO: (public)

Husein Demirdžan je, nehotice, pokrenuo ozbiljnu raspravu o obezbjeđenju Recepa Tayyipa Erdoğana, pošto je tokom kupa u Širnaku uletio na binu kako bi zagrlio predsjednika Turske.

Obezbjeđenje je sporo reagovalo, pa su turski mediji pokrenuli raspravu o kvalitetu obezbjeđenja predsjednika Erdogana, koje je, navodno, poslije prošlogodišnjeg pokušaja državnog udara, dramatično pojačano.

Demirdžaj je odmah uhapšen, a iz pritvora je pušten pošto se ispostavilo da ne predstavlja nikakvu opasnost po Erdogana.

On je potom izjavio da se dogodio nesporazum, jer je samo želio da zagli predsednika.

- Ja sam rođak porodice mučenika. Ukupno 13 osoba iz moje porodice su ubili pripadnici Radničke partije Kurdistana (PKK). Među mučenicima su moji roditelji, dva starija brata i dve sestre. PKK su upali u moje selu i ubili mnogo članova moje porodice- rekao je on.

- Volim predsjednika puno. Jučer sam izašao na binu kako bih ga zagrlio, ali me nisu razumjeli i odveli su me. Nisam imao drugu namjeru sem da ga zagrlim. Nakon što sam dao izjavu, pušten sam - rekao je Demirdžan dan nakon incidenta, prenosi AP.


(TBT)