VELIKO SRCE TURSKE LEGENDE Spasio Ebouea i vratio mu osmijeh na lice

25.12.2017. u 06:59

TEMPO

Potresna priča Emmanuela Ebouea dirnula je gotovo cijeli svijet.

 

FOTO: Eboue  (Getty Images / Guliver Image)

Potresna priča Emmanuela Ebouea dirnula je gotovo cijeli svijet. No samo su rijetki krenuli pomoći igraču koji je 2006. igrao finale Lige prvaka s Arsenalom protiv Barcelone na Stade de Francu u Parizu, a koji je potom šest godina nastupao za Galatasaray.

A jedan od rijetkih koji mu je pomogao jest Fatih Terim, legendarni turski trener koji se nedavno vratio na klupu Galatasaraya. On je odlučio vratiti u Istanbul momka kojeg je doveo kao igrača 2011. godine, a kojem je bivša supruga Aurelie uzela sve, zabranila mu da viđa djecu i kojeg ovih dana čeka deložacija iz kuće u Londonu nakon što su mu preminuli brat i djed.

Emmanuel je razmišljao i o samoubistvu, ali zahvaljujući Terimu za njega kreće novi život. Bit će pomoćni trener pionira Galatasaraya.

"Jako sam sretan što ću ponovno raditi s Terimom i što mi je pronašao posao u Galatasarayu. Terim mi je poput oca. Mnogo ga volim i sve bih učinio za njega", poručio je oduševljeni Eboue.

Iako današnji nogomet polako ali sigurno gubi dušu i postaje samo suhi biznis, ljudi poput Terima i Ebouea dokazuju kako nije sve izgubljeno. Naprotiv. To je nogomet kakav volimo, a vječno omiljeni Emmanuel ponovno će vratiti osmijeh na lice.

 

(TBT)